Skip to content

Mads o Torstein tillbaka i WRC 2

Torstien Eriksen lämnar Mads Östberg. Andreas Mikkelsen tar över

Mads Östberg och Kartläsaren Torstein Eriksen är klara för sju deltävlingar i WRC 2 för Citroen Racing och Tagia Racing Tecknology

Mads o Torstein som 2020 efter hård kamp med bland annat Pontus Tidemand , kunde ta hem totalsegern i WRC2 , Det norska parets första championtitel. Nu har paret tecknat ett nytt kontrakt med Citroen Racing och det ungerska teamet Tagia Racing Tecknology för 7 deltävlingar i WRC2 2021. Vilka sju deltävlingar är ännu inte spikade. Sedan tidigare är Mads o Torstein klara för köra i det i Ungerska Mästerskapet för TRT teamet. Mads har under många år haft samarbete med det franska Teamet Citroen Racing och bland annat varit med o utvecklad C3 Rally 2 bilen. Under åren har det norska paret tagit hem 18 pallplatser i klassen .
Mads Östberg säger i ett pressmeddelande:
”Självklart är jag väldigt glad över att kunna fortsätta arbeta med Citroën Racing. Vi har lärt känna varandra väl genom åren och världstitel 2020 visar tydligt hur effektivt vårt arbetsförhållande är. Jag har varit starkt involverad i utvecklingen av C3 Rally2 och jag är stolt över att kunna köra det i WRC2. Att försvara titeln med ett nytt lag kommer att bli en stor utmaning. Vi har arbetat mycket med Citroën Racing och TRT för att sätta ihop detta program och det tog ett tag att komma fram till ett beslut. Jag är övertygad om att vi har hittat rätt lösning för att nå våra mål.”
Didier Clément chef för Citroen Customer Racing är nöjd med att ännu ett år arbeta tillsammans med Mads och tror att det kan bli ännu en WRC 2 titel.
Förutom 7 deltävlingar i WRC 2 kommer Mads o Torstein köra alla deltävlingar i det Ungerska Mästerskapen.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter