Skip to content

Kalle Rovanperä ny VM ledare

Ott Tänak vann Arctic Rally Finland , Kalle Rovanperä ny VM ledare efter sin andra placering i rallyt

Ott Tänak Kunde ta hem segern i Rally Finlands första vinterrally i tomtelandet Rovaniemi . Tänak tog kommandot redan på första sträckan och släppte den aldrig till Kalle Rovanperä som blev tvåa i rallyt, 17,5 sekunder efter . Neuville trea 19,8 efter. Segern var den andra i WRC för Estländaren Tänak i Hyundai, senast var det hemmarallyt Estonia 2020. Med sin andra plats övertog Kalle Rovanperä VM ledningen med 39 poäng , 4 poäng före Thierry Neuville . Sebastien Ogier som var i VM ledning före Arctic Rally tappade till tredje plats i VM tabellen efter att bara fått med sig 1 Power Stage poäng i helgen . Esa-Pekka Lappi tog hem segern i WRC 2 efter dominerat rallyt från början i sin Volkswagen Polo R5. Oliver Solberg imponerande som vi börjar bli vana med och slutade på en sjunde plats efter tappat sjätte platsen i sista kurvan av Power Stage efter en liten snurrning

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter