Skip to content

Flash: Oliver Solberg gör WRC debut

Hyundai i20 Coupe WRC Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Oliver Solberg som för drygt en månad sedan skrev kontrakt med Hyundai Motorsport för WRC 2. Klättrar nu upp i WRC till Artic Rally Finland om drygt 3 veckor.

För första gången kommer Oliver Solberg att få mäta sig med Neuville, Tänak och Breen i Hyundai teamet. Till rally Artic Finland kommer nämligen 19 åringen att byta WRC 2 Hyundai till en fullspäckad WRC Hyundai .
– Jag är otroligt tacksam över att ha fått den här möjligheten , En ny dröm som går i uppfyllelse och jag är väldigt laddad inför uppgiften , men samtidigt väldigt ödmjuk . Jag har absolut ingen erfarenhet av den här bilen eller någon annan WRC-bil för den delen. Målet är glasklart, här ska det köras, läras och njutas säger Oliver Solberg och fortsätter: Jag räknar ner minuterna tills jag får sitta i den här fantastiska bilen för första gången. det är verkligen en dröm att få göra min debut i en WRC bil . Jag har kört ganska mycket på snö, och jag känner till den här typen av underlag ganska bra, men bilen är helt ny för mig. Det enda målet för mig i Artic rallyt är att lära mig. avslutar en överlycklig Oliver Solberg.
Andrea Adamo, team chef för Hyundai , är mycket glad att Oliver har fått möjligheten att köra Hyundai i20 Coupe WRC i Artic Rally Finland. och säger. – Vi är mycket angelägna om att se hans prestationsnivå, naturligtvis . men det finns ingen press på hans axlar . Han måste njuta av rallyt och ta all den erfarenhet som är möjlig. Det kommer att bli hans första WRC start , men det är mer ett test än något annat. han måste få acklimatisera sig och bekanta sig med den snabba karaktären av bilen i dessa vintriga förhållanden. Vi hoppas få se honom i målet söndagen 28 februari. avslutar Adamo .
Oliver Solberg och Aaron Johnston, som så sent för en månad sedan gjorde debut i WRC 2 klassen för Hyundai i Artic Lappland Rally.
Trots WRC satsningen i Finska rallyt kommer fokus för oliver Solberg o kartläsaren Aaron Johnston under året vara WRC2 klassen med Hyundai Motorsport N.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter