Skip to content

Flash: Oliver Solberg gör WRC debut

Oliver Solberg som för drygt en månad sedan skrev kontrakt med Hyundai Motorsport för WRC 2. Klättrar nu upp i WRC till Artic Rally Finland om drygt 3 veckor.

För första gången kommer Oliver Solberg att få mäta sig med Neuville, Tänak och Breen i Hyundai teamet. Till rally Artic Finland kommer nämligen 19 åringen att byta WRC 2 Hyundai till en fullspäckad WRC Hyundai .
– Jag är otroligt tacksam över att ha fått den här möjligheten , En ny dröm som går i uppfyllelse och jag är väldigt laddad inför uppgiften , men samtidigt väldigt ödmjuk . Jag har absolut ingen erfarenhet av den här bilen eller någon annan WRC-bil för den delen. Målet är glasklart, här ska det köras, läras och njutas säger Oliver Solberg och fortsätter: Jag räknar ner minuterna tills jag får sitta i den här fantastiska bilen för första gången. det är verkligen en dröm att få göra min debut i en WRC bil . Jag har kört ganska mycket på snö, och jag känner till den här typen av underlag ganska bra, men bilen är helt ny för mig. Det enda målet för mig i Artic rallyt är att lära mig. avslutar en överlycklig Oliver Solberg.
Andrea Adamo, team chef för Hyundai , är mycket glad att Oliver har fått möjligheten att köra Hyundai i20 Coupe WRC i Artic Rally Finland. och säger. – Vi är mycket angelägna om att se hans prestationsnivå, naturligtvis . men det finns ingen press på hans axlar . Han måste njuta av rallyt och ta all den erfarenhet som är möjlig. Det kommer att bli hans första WRC start , men det är mer ett test än något annat. han måste få acklimatisera sig och bekanta sig med den snabba karaktären av bilen i dessa vintriga förhållanden. Vi hoppas få se honom i målet söndagen 28 februari. avslutar Adamo .
Oliver Solberg och Aaron Johnston, som så sent för en månad sedan gjorde debut i WRC 2 klassen för Hyundai i Artic Lappland Rally.
Trots WRC satsningen i Finska rallyt kommer fokus för oliver Solberg o kartläsaren Aaron Johnston under året vara WRC2 klassen med Hyundai Motorsport N.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter