Skip to content

Toksport WRT satsar på egen Renault Clio Cup

Tyska teamet Toksport WRT satsar på en egen cup i ERC. 10 förare gör upp i fem deltävlingar

Den nya cupen är ett samarbete mellan Renault Sport Racing, FIA ERC promotorn och Toksport. Teamet erbjuder 10 stycken identiska Renault Clio R5 med Michelin. Fem deltävlingar i ERC två grus och tre asfalt med början i Azorerna Rallye 25-27 mars och avslutas med final i Rally Ungern 22-24 oktober. Till varje deltävling kommer Toksport att ha en egen serviceplats för alla 10 , servicen kommer att skötas av teamets egna mekaniker. Alla förare får fritt bränsle och fria Michelindäck inför varje deltävling. Cupen kommer att enbart tillhandaha 10 platser och kostar 85000 euro för alla fem deltävlingar . För dom pengarna kommer förarna förutom start , bränsle o däck till varje deltävlingen även få tillgång till 100km test inför varje start, Utbildningar av olika slag, mediaträning. Cupen kommer också att ha egen mediabevakning . Vinnaren av cupen erbjuds tre fria starter i ERC 2022 med en Renault Clio R4. Deltagarna får räkna fyra av dom fem deltävlingarna. I finalen delas dubbla poäng ut.
Serkan Duru Direktör Toksport WRT säger i ett pressmeddelande
-Vi fortsätter vårt samarbete med Renault Sport som vi inledde 2020, nu går vi vidare i samarbete och startar Clio CUP som drivs av oss med en Renault Clio R5 som har visat sig var robust, kommer att ge deltagarna både körglädje och en konkurrens kraftig R5 bil .

Alla deltagarna kommer att kunna delta i ERC championship samtidigt .
Kalender för Clio Trophy av Toksport WRT
55:e Azorerna Rallye 25-27 Mars (grus)
77h Rally Polen 18-20 Juli (grus)
Rally di Roma Capital 23-25 July (asfalt)
70:e Barum Tjeckiska Rally Szlin 27-29 Augusti
Rally Hungary 22-24 Oktober

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter