Skip to content

Sebastien Ogier/Julien Ingrassia skrev historia

Sebastien Ogier/Julien Ingrassia tog sin 8 onde seger i Monte Carlo och blev därmed historisk // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Sebastien Ogier/Julien Ingrassia segrade i Monte Carlo rallyt 2021. Tog sin seger nr 8 i sitt hemmarally . Mikkelsen imponerade. Solberg fick bryta

Sebastien Ogier med kartläsaren Julien Ingrassia tog sin 49:e WRC seger och den åttonde i Monte Carlo . Ogier blev därmed historisk genom segern, ingen annan förare har så många Monte Carlo segrar, Landsmannen Sebastien Loeb har 9 VM titlar, har vunnit i Frankrike sju gånger. Ogier hade en kamp med teamkollegan i Toyota, Elfyn Evans inför sista dagen skiljde det bara 13 sekunder mellan dom. Men Ogier kunde vinna rallyt med 32,6 sekunder för Evans. Trea blev Thierry Neuville som imponerade med en ny kartläsare Martjin Wydaeghe som gjorde sin första start i WRC bil . Kalle Rovanperä var på en tredje plats då en punktering på SS13 kostade tid och det blev en fjärde plats för finländaren som imponerade under hela rallyt. Andreas Mikkelsen var kanske den mest stabila föraren i helgens rally, Tog ledningen direkt i sin Toksports Skoda Fabia och släppte den aldrig, kunde vinna med en marginal på över minuten till hemmaföraren och M-Sports Adrien Fourmax. Från och med i år får WRC2 förarna Power Stage poäng , där Mikkelsen tog 5 poäng. Det blev trippel Citroen och franskt i WRC 3 klassen . Nicolas Ciamin vann 7,1 före Yoann Bonato . Trea blev Yohan Rossel som inför sista sträckan var i klassledning, men efter en incident på sista sträckan blev det 3:e platsen För Oliver Solberg tog rallyt slut på sista sträckan, fastnade i en jord/snö bank och kunde inte komma därifrån.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter