Skip to content

Succe i första starten

19 årige Oliver Solberg och kartläsaren Aaron Johnston fortsätter att imponera. En tredje plats i första Hyundai starten

En tredje plats totalt i den första starten med Hyundai i20 Coupe R5 . Efter en försiktig inledning på Artic Lappland Rally första dag , startade Solberg från en sjätte plats totalt nästan minuten efter ledaren Juho Hänninen i Toyota WRC, Det blev ett högt tempo redan på lördagens första sträcka SS6 Siikakämä/Hanna, rallyts längsta sträcka 42,63 km, där paret blev tvåa på sträckan 29,0 efter Hänninen, man närmade sig femte placeringen och Ole Christian Veiby , På SS8 Heinunkierto 24,95 km blev det en sträckseger 0,7 före WRC föraren Juho Hänninen och Solberg/Johston klättrade upp till en femte plats. Näst sist sträckan i rallyt slutade med en ny andra bästa tid på sträckan och man intog nu tredje platsen totalt, det blev även en andra bästa tid på sista sträckan SS10 Ristilampi/Pohjanhovi 31,51 blev det en ny andra bästa tid och en tredje plats i 19 årige Solberg första start i Hyundai i20 R5. Oliver Solberg och Aaron Johnston hastar nu direkt till Monaco och Rally Monte Carlo för preparering inför deras första start i WRC2 klassen på torsdag.
För team kamraten i Hyundai Motorsport N Ole Christian Veiby med kartläsaren Jonas Andersson, som var på en sjätte plats inför sista sträckan, men ett stopp drygt 2 kilometer in på sista sträckan förlorade man sekunder och tappade placeringar.
Preliminärt resultat Topp tre
Juho Hänninen/Mikka Teiskonen Finland Toyota Yaris WRC
Teemu Asunmaa/M Salminen Finland Skoda Fabia R5
Oliver Solberg/Aaron Johnston Sverige/Irland Hyundai i20 Coupe R5

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter