Skip to content

Succe i första starten

Oliver Solberg/Aaron Johnston väljer bort WRC 2 poäng i Monte Carlo Bild: Solberg Media

19 årige Oliver Solberg och kartläsaren Aaron Johnston fortsätter att imponera. En tredje plats i första Hyundai starten

En tredje plats totalt i den första starten med Hyundai i20 Coupe R5 . Efter en försiktig inledning på Artic Lappland Rally första dag , startade Solberg från en sjätte plats totalt nästan minuten efter ledaren Juho Hänninen i Toyota WRC, Det blev ett högt tempo redan på lördagens första sträcka SS6 Siikakämä/Hanna, rallyts längsta sträcka 42,63 km, där paret blev tvåa på sträckan 29,0 efter Hänninen, man närmade sig femte placeringen och Ole Christian Veiby , På SS8 Heinunkierto 24,95 km blev det en sträckseger 0,7 före WRC föraren Juho Hänninen och Solberg/Johston klättrade upp till en femte plats. Näst sist sträckan i rallyt slutade med en ny andra bästa tid på sträckan och man intog nu tredje platsen totalt, det blev även en andra bästa tid på sista sträckan SS10 Ristilampi/Pohjanhovi 31,51 blev det en ny andra bästa tid och en tredje plats i 19 årige Solberg första start i Hyundai i20 R5. Oliver Solberg och Aaron Johnston hastar nu direkt till Monaco och Rally Monte Carlo för preparering inför deras första start i WRC2 klassen på torsdag.
För team kamraten i Hyundai Motorsport N Ole Christian Veiby med kartläsaren Jonas Andersson, som var på en sjätte plats inför sista sträckan, men ett stopp drygt 2 kilometer in på sista sträckan förlorade man sekunder och tappade placeringar.
Preliminärt resultat Topp tre
Juho Hänninen/Mikka Teiskonen Finland Toyota Yaris WRC
Teemu Asunmaa/M Salminen Finland Skoda Fabia R5
Oliver Solberg/Aaron Johnston Sverige/Irland Hyundai i20 Coupe R5

Dela

Läs mer

European Rally Trophy i nytt format
FIA European Rally Trophy (ERT) har omstrukturerats inför 2023 med...
VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter