Skip to content

Oliver Solbergs första sträckseger

Oliver Solberg första sträckseger med Hyundai

Oliver Solberg/ Aaron Johnston tog sin första sträckseger i Artic Rally

Oliver Solberg som gör sin första rallystart i Artic Lapland Rally med sin Hyundai i20 R5 . Oliver låg på en sjunde plats totalt inför dagens (lördag) avslutande fyra sträckor låg Oliver och Aaron på en sjätte plats, 18,8 efter teamkamraten i Hyundai Ole Christian Veiby. Redan på dagens första sträcka, SS6 Siikakämä hela 42,64 kilometer slog Solberg till med andra bästa tiden 29 sekunder efter totalledaren Juho Hänninen , På följande sträcka 8 Heinunkierto 24,95 km (SS7 inställd) fortsatte Solberg tempot och tog en sträckseger 0,7 före rallyledaren Hänninen. I och med sträcksegern klättrade Solberg förbi Ole Christian Veiby och är på en femte plats 7,4 före Veiby inför de två återstående sträckorna SS9 Sarriojärvi 32,48 km och SS10 Ristilampi/Pohjanhovi 31,51 km. Juho Hänninen leder totalt rallyt i sin Toyota Yaris WRC dryga minuten före Teemu Asunmaa i Skoda Fabia R5, trea är Team MRF Tyres förare Emil Lindholm Skoda Fabia R5 1,50 efter Hänninen, Lindholm jagas av Juha Salo även han Skoda Fabia R5. som jagas av Solberg som har 8,0 upp till fjärde platsen . Veiby på en sjätte plats har 7,4 upp till Solberg.
Artic Lapland rallyt ingår i finska mästerskapen och körs i norra Finland och orten Rovaniemi, mer känd som tomtelandet. Så sent som i torsdags blev det klart att rallyt även ersätter det Inställda Svenska Rallyt och kommer att köras 26-28 Februari på samma sträckor som helgens rally. Oliver som efter rallyt i Finland åker direkt till nästa helgs WRC rally Monte Carlo för att köra i WRC2 klassen för Hyundai teamet.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter