Skip to content

Oliver Solbergs första sträckseger

Oliver Solberg/ Aaron Johnston tog sin första sträckseger i Artic Rally

Oliver Solberg som gör sin första rallystart i Artic Lapland Rally med sin Hyundai i20 R5 . Oliver låg på en sjunde plats totalt inför dagens (lördag) avslutande fyra sträckor låg Oliver och Aaron på en sjätte plats, 18,8 efter teamkamraten i Hyundai Ole Christian Veiby. Redan på dagens första sträcka, SS6 Siikakämä hela 42,64 kilometer slog Solberg till med andra bästa tiden 29 sekunder efter totalledaren Juho Hänninen , På följande sträcka 8 Heinunkierto 24,95 km (SS7 inställd) fortsatte Solberg tempot och tog en sträckseger 0,7 före rallyledaren Hänninen. I och med sträcksegern klättrade Solberg förbi Ole Christian Veiby och är på en femte plats 7,4 före Veiby inför de två återstående sträckorna SS9 Sarriojärvi 32,48 km och SS10 Ristilampi/Pohjanhovi 31,51 km. Juho Hänninen leder totalt rallyt i sin Toyota Yaris WRC dryga minuten före Teemu Asunmaa i Skoda Fabia R5, trea är Team MRF Tyres förare Emil Lindholm Skoda Fabia R5 1,50 efter Hänninen, Lindholm jagas av Juha Salo även han Skoda Fabia R5. som jagas av Solberg som har 8,0 upp till fjärde platsen . Veiby på en sjätte plats har 7,4 upp till Solberg.
Artic Lapland rallyt ingår i finska mästerskapen och körs i norra Finland och orten Rovaniemi, mer känd som tomtelandet. Så sent som i torsdags blev det klart att rallyt även ersätter det Inställda Svenska Rallyt och kommer att köras 26-28 Februari på samma sträckor som helgens rally. Oliver som efter rallyt i Finland åker direkt till nästa helgs WRC rally Monte Carlo för att köra i WRC2 klassen för Hyundai teamet.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter