Skip to content

Artic Rally Rally ersätter Rally Sweden

Finska Artic Rally  WRC deltävling i Februari.

Svenska Rallyt har hittills varit det enda riktiga snö rallyt i WRC.  Som bekant fick man ställa in årets tävling på grund av regionens corona restriktioner. FIA och WRC promotor satte genast igång för att hitta en ersättning. Idag kom beskedet att finska Artic rally med bas i norra Finlands tomteland Rovaniemi, blir årets 2:a deltävling i WRC. Rallyt börjar fredagen den 26 Februari med en shakedown på morgonen och en öppningssträcka på eftermiddagen och fortsätter på lördag och söndag blir som vanligt final dag.  Totalt kommer rallyt innehålla 10 sträckor på drygt 260 km. Man kommer att köra utan publik och man kommer följa myndigheternas restriktioner gällande Covid-19.  Arrangörerna får en jobbig tid , då man i den kommande helgen kör ordinarie Artic Rally som ingår i dom finska mästerskapen. Finland blir också unikt då man under året kommer att ha två WRC deltävlingar, Rally Finland i Jyväskylä körs ju 29 July till 1 Augusti.
FIA:s Rallydirektör Yves Matton säger i ett pressmeddelande:

Med Artic Rally i WRC kalendern, kommer vi att uppleva ett rally i en region som alltid har optimala förhållande för ett snörally.
Efter den olyckliga avbokningen av Rally Sweden i december, är detta ett bevis på att med utmaningar kan komma möjligheter. Jag vill tacka AKK och arrangörsteamet för deras engagemang, professionalism och beslutsamhet som gör det möjligt för dem att göra en andra omgång i Finland till verklighet inom så kort tid. Vi kommer att ge all vår hjälp och allt vårt stöd för att säkerställa en stor framgång för detta nya rally i WRC kalendern.

 

Dela

Läs mer

European Rally Trophy i nytt format
FIA European Rally Trophy (ERT) har omstrukturerats inför 2023 med...
VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter