Skip to content

Artic Rally Rally ersätter Rally Sweden

Finska Artic Rally  WRC deltävling i Februari.

Svenska Rallyt har hittills varit det enda riktiga snö rallyt i WRC.  Som bekant fick man ställa in årets tävling på grund av regionens corona restriktioner. FIA och WRC promotor satte genast igång för att hitta en ersättning. Idag kom beskedet att finska Artic rally med bas i norra Finlands tomteland Rovaniemi, blir årets 2:a deltävling i WRC. Rallyt börjar fredagen den 26 Februari med en shakedown på morgonen och en öppningssträcka på eftermiddagen och fortsätter på lördag och söndag blir som vanligt final dag.  Totalt kommer rallyt innehålla 10 sträckor på drygt 260 km. Man kommer att köra utan publik och man kommer följa myndigheternas restriktioner gällande Covid-19.  Arrangörerna får en jobbig tid , då man i den kommande helgen kör ordinarie Artic Rally som ingår i dom finska mästerskapen. Finland blir också unikt då man under året kommer att ha två WRC deltävlingar, Rally Finland i Jyväskylä körs ju 29 July till 1 Augusti.
FIA:s Rallydirektör Yves Matton säger i ett pressmeddelande:

Med Artic Rally i WRC kalendern, kommer vi att uppleva ett rally i en region som alltid har optimala förhållande för ett snörally.
Efter den olyckliga avbokningen av Rally Sweden i december, är detta ett bevis på att med utmaningar kan komma möjligheter. Jag vill tacka AKK och arrangörsteamet för deras engagemang, professionalism och beslutsamhet som gör det möjligt för dem att göra en andra omgång i Finland till verklighet inom så kort tid. Vi kommer att ge all vår hjälp och allt vårt stöd för att säkerställa en stor framgång för detta nya rally i WRC kalendern.

 

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter