Skip to content

Monte Carlo rallyt lever i osäkerhet

Sebastien Ogier /Julien Ingrassia Monte Carlo 2020 . // Photo Aurelien Vialatte / Red Bull Content Pool //

Det är fortfarande oklart om  Monte Carlo kan köras 21-24 Januari

Årets öppningsrally Monte Carlo rallyt 21-24 Januari lever i osäkerhet på grund av Frankrikes Covid -19 restriktioner. Rallyt som har sin bas i franska orten GAP Hautes-Alpes regionen som är hårt drabbat av Covid-19. Så sent som i torsdags utökades restriktionerna med ett utegångsförbud från kl 18.00 till 06,00 , tidigare gällde utegångsförbudet mellan 20.00-06,00. Man har också infört begränsningar av antal personer i butiker med mera. En del affärer har fått stänga. Arrangören ACM har sen tidigare fått ändra sitt schema för rallyt  och även beslutat att den skall genomföras utan publik. Ett stort problem för arrangören är lördagen 23 Januari, då alla deltagare skall förflyttas drygt 25 mil söder ut till Monte-Carlo där rallyt skall avslutas med fyra sträckor på söndagen. Förflyttningen på lördagen kommer att ske då det är utegångsförbud i Hautes-Alpes regionen. Trots alla restriktioner är arrangören ACM fast beslutna att rallyt skall köras. . Under kommande vecka väntas definitivt beslut om det blir ett WRC rally i Frankrike

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter