Skip to content

Monte Carlo rallyt lever i osäkerhet

Det är fortfarande oklart om  Monte Carlo kan köras 21-24 Januari

Årets öppningsrally Monte Carlo rallyt 21-24 Januari lever i osäkerhet på grund av Frankrikes Covid -19 restriktioner. Rallyt som har sin bas i franska orten GAP Hautes-Alpes regionen som är hårt drabbat av Covid-19. Så sent som i torsdags utökades restriktionerna med ett utegångsförbud från kl 18.00 till 06,00 , tidigare gällde utegångsförbudet mellan 20.00-06,00. Man har också infört begränsningar av antal personer i butiker med mera. En del affärer har fått stänga. Arrangören ACM har sen tidigare fått ändra sitt schema för rallyt  och även beslutat att den skall genomföras utan publik. Ett stort problem för arrangören är lördagen 23 Januari, då alla deltagare skall förflyttas drygt 25 mil söder ut till Monte-Carlo där rallyt skall avslutas med fyra sträckor på söndagen. Förflyttningen på lördagen kommer att ske då det är utegångsförbud i Hautes-Alpes regionen. Trots alla restriktioner är arrangören ACM fast beslutna att rallyt skall köras. . Under kommande vecka väntas definitivt beslut om det blir ett WRC rally i Frankrike

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter