Skip to content

Efter bara 4 fyra månader avgår förbundsordförande

Photo: SBF

Turbulensen inom Svenska Bilsportförbundet fortsätter, nytillträdde förbundsordförande avgår.

Idag meddelade Svenska Bilsportförbundets på sin hemsida att förbundsordförande Magnus Berthling avgår på egen begäran efter bara fyra månader. Anledning tycks vara en inre strid om hur SBF skall drivas. Vice Ordförande Urban Wahlberg säger i ett kort uttalande på SBF: hemsida:
Självfallet är det inte bra att vi står utan förbundsordförande men vi har en fungerande styrelse bestående av sex personer som nu kommer leda arbetet fram till kommande förbundsmöte.
Stridigheterna inom förbundet har pågått under en tid och flera av styrelseledamöterna har avgått under 2020, detta sedan det uppdagades att styrelsen gjort en resa till San Fransisco och Indi Car finalen för över 300 000 kronor.  Till förbundsmötet 2020 i september yrkade revisorerna på att styrelsen inte skulle få ansvarsfrihet. För att få stabilitet rekryterades Magnus Berhling från näringslivet. På frågan från SVT sport om det fortfarande är infekterat gällande resan som gjort att han avgår säger Magnus Berthling:
-Jag har försökt att inte alls ägna mig åt det som hände tiden för jag tillträde som ordförande i september, utan istället fokuserat på framtiden, förändring och hur vi ska vara redo att expandera sporten den dagen vi får ta emot publik igen och slipper olika sorters restriktioner. Man kan väl säga så här. Jag fick ju inleda en kraftig offensiv inom förbundet som inkluderade ganska stora förändringar. Sedan kan man lägga till att vi har ett problembarn i form av Svenska Rallyt AB som ställdes in i år. Eftersom vi äger 50 procent av bolaget måste vi ta ställning till hur vi skall driva den frågan vidare. Det är fråga som vi inte har varit överens om i styrelsen. Eftersom det är en så pass betydande ekonomisk fråga kan det bli sådana här konsekvenser.
Ny ordförande kommer att väljas på förbundsmötet den 18 april


 

 

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter