Skip to content

Efter bara 4 fyra månader avgår förbundsordförande

Turbulensen inom Svenska Bilsportförbundet fortsätter, nytillträdde förbundsordförande avgår.

Idag meddelade Svenska Bilsportförbundets på sin hemsida att förbundsordförande Magnus Berthling avgår på egen begäran efter bara fyra månader. Anledning tycks vara en inre strid om hur SBF skall drivas. Vice Ordförande Urban Wahlberg säger i ett kort uttalande på SBF: hemsida:
Självfallet är det inte bra att vi står utan förbundsordförande men vi har en fungerande styrelse bestående av sex personer som nu kommer leda arbetet fram till kommande förbundsmöte.
Stridigheterna inom förbundet har pågått under en tid och flera av styrelseledamöterna har avgått under 2020, detta sedan det uppdagades att styrelsen gjort en resa till San Fransisco och Indi Car finalen för över 300 000 kronor.  Till förbundsmötet 2020 i september yrkade revisorerna på att styrelsen inte skulle få ansvarsfrihet. För att få stabilitet rekryterades Magnus Berhling från näringslivet. På frågan från SVT sport om det fortfarande är infekterat gällande resan som gjort att han avgår säger Magnus Berthling:
-Jag har försökt att inte alls ägna mig åt det som hände tiden för jag tillträde som ordförande i september, utan istället fokuserat på framtiden, förändring och hur vi ska vara redo att expandera sporten den dagen vi får ta emot publik igen och slipper olika sorters restriktioner. Man kan väl säga så här. Jag fick ju inleda en kraftig offensiv inom förbundet som inkluderade ganska stora förändringar. Sedan kan man lägga till att vi har ett problembarn i form av Svenska Rallyt AB som ställdes in i år. Eftersom vi äger 50 procent av bolaget måste vi ta ställning till hur vi skall driva den frågan vidare. Det är fråga som vi inte har varit överens om i styrelsen. Eftersom det är en så pass betydande ekonomisk fråga kan det bli sådana här konsekvenser.
Ny ordförande kommer att väljas på förbundsmötet den 18 april


 

 

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter