Skip to content

JWRC i Rally Croatia

Zagreb huvudort för WRC Rally Croatia 22-25 April Photo. Matt Briney

2021 års Junior World Rally Championship i Rally Croatia .

JWRC:s premiärtävling var planerad till Svenska Rallyt i Februari. Men som bekant fick ju Svenska Rallyt ställas in på grund av Covid-19. Vem som blir premiär tävling för jWRC beror nog på  vilket rally som kommer ersätta rally Sweden. Men nu har nykomlingen i WRC kalendern 2021, Rally Croatia bekräftat att man kommer att vara en deltävling i JWRC. Rally Croatia är helt ny som WRC arrangör, men har tidigare haft deltävling i ERC . WRC rallyt 22-25 april ,kommer att utgå från landets centralort Zagreb.

Om Rally Croatia blir premiär för 2021 års JWRC beror nog på vilken ersättningstävling det blir för det inställda Svenska snörallyt. WRC promotor och FIA söker ett snörally och då ligger nog det finska välkända rallyt Artic Rally Lappland närmast tillhands och skulle det bli så, flyttas tävlingen från sitt ursprungliga datum 15 – 16 januari till slutet av februari. Beslut om det blir Artic Rally väntas inom kort.

 

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter