Skip to content

JWRC i Rally Croatia

2021 års Junior World Rally Championship i Rally Croatia .

JWRC:s premiärtävling var planerad till Svenska Rallyt i Februari. Men som bekant fick ju Svenska Rallyt ställas in på grund av Covid-19. Vem som blir premiär tävling för jWRC beror nog på  vilket rally som kommer ersätta rally Sweden. Men nu har nykomlingen i WRC kalendern 2021, Rally Croatia bekräftat att man kommer att vara en deltävling i JWRC. Rally Croatia är helt ny som WRC arrangör, men har tidigare haft deltävling i ERC . WRC rallyt 22-25 april ,kommer att utgå från landets centralort Zagreb.

Om Rally Croatia blir premiär för 2021 års JWRC beror nog på vilken ersättningstävling det blir för det inställda Svenska snörallyt. WRC promotor och FIA söker ett snörally och då ligger nog det finska välkända rallyt Artic Rally Lappland närmast tillhands och skulle det bli så, flyttas tävlingen från sitt ursprungliga datum 15 – 16 januari till slutet av februari. Beslut om det blir Artic Rally väntas inom kort.

 

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter