Skip to content

Från fabriksförare till Team Chef

Jari-Matti Latvala ny team chef i Toyota Gazoo WRT // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

35 årige  Jari-Matti Latvala ny team chef för Toyota Gazoo WRT team .

I november kom beskedet att Tommi Mäkinen lämnar posten som team chef för Toyotas WRC team efter 4 år. Tommi  kommer att fortsätta i den Japanska biltillverkaren med andra uppdrag inom koncernens motorsport avdelning. Idag blev det klart att Jari-Matti Latvala tar över teamchef jobbet från och med 1 Januari. Latvala som varit involverad i WRC under många år , blev fabriksförare för Toyota teamet redan från Toyotas inträde i WRC som fabriksteam 2017 , Och var den som fixade teamets första seger i Rally Sweden 2017. 2019 fick Latvala lämna teamet som förare . Men har haft en intensiv kontakt med teamet sen dess och speciellt med Tommi Mäkinen. Efter 209 WRC rallyn styrd av team chefer skall nu Latvala bestämma över förare som Sebastien Ogier, Elfyn Evans och landsmannen Kalle Rovanperä för att tillsammans kämpa för  Märkes VM titel 2021. Tillsammans med Projekt direktören Yuichiro Haruna , Tekniska direktören Tom Fowler, Kai Lindström fortsätter som sportchef efter två år tillsammans med Tommi Mäkinen i teamet.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter