Skip to content

Från fabriksförare till Team Chef

35 årige  Jari-Matti Latvala ny team chef för Toyota Gazoo WRT team .

I november kom beskedet att Tommi Mäkinen lämnar posten som team chef för Toyotas WRC team efter 4 år. Tommi  kommer att fortsätta i den Japanska biltillverkaren med andra uppdrag inom koncernens motorsport avdelning. Idag blev det klart att Jari-Matti Latvala tar över teamchef jobbet från och med 1 Januari. Latvala som varit involverad i WRC under många år , blev fabriksförare för Toyota teamet redan från Toyotas inträde i WRC som fabriksteam 2017 , Och var den som fixade teamets första seger i Rally Sweden 2017. 2019 fick Latvala lämna teamet som förare . Men har haft en intensiv kontakt med teamet sen dess och speciellt med Tommi Mäkinen. Efter 209 WRC rallyn styrd av team chefer skall nu Latvala bestämma över förare som Sebastien Ogier, Elfyn Evans och landsmannen Kalle Rovanperä för att tillsammans kämpa för  Märkes VM titel 2021. Tillsammans med Projekt direktören Yuichiro Haruna , Tekniska direktören Tom Fowler, Kai Lindström fortsätter som sportchef efter två år tillsammans med Tommi Mäkinen i teamet.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter