Skip to content

Från fabriksförare till Team Chef

Jari-Matti Latvala ny team chef i Toyota Gazoo WRT // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

35 årige  Jari-Matti Latvala ny team chef för Toyota Gazoo WRT team .

I november kom beskedet att Tommi Mäkinen lämnar posten som team chef för Toyotas WRC team efter 4 år. Tommi  kommer att fortsätta i den Japanska biltillverkaren med andra uppdrag inom koncernens motorsport avdelning. Idag blev det klart att Jari-Matti Latvala tar över teamchef jobbet från och med 1 Januari. Latvala som varit involverad i WRC under många år , blev fabriksförare för Toyota teamet redan från Toyotas inträde i WRC som fabriksteam 2017 , Och var den som fixade teamets första seger i Rally Sweden 2017. 2019 fick Latvala lämna teamet som förare . Men har haft en intensiv kontakt med teamet sen dess och speciellt med Tommi Mäkinen. Efter 209 WRC rallyn styrd av team chefer skall nu Latvala bestämma över förare som Sebastien Ogier, Elfyn Evans och landsmannen Kalle Rovanperä för att tillsammans kämpa för  Märkes VM titel 2021. Tillsammans med Projekt direktören Yuichiro Haruna , Tekniska direktören Tom Fowler, Kai Lindström fortsätter som sportchef efter två år tillsammans med Tommi Mäkinen i teamet.

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter