Skip to content

Mer förändringar i WRC kalendern väntas.

Photo: Ivo Kivistik / Red Bull Content Pool

Igår kom beskedet att Rally Sweden ställs in 2021. Idag (läs onsdag) väntas nya besked och förändringar i WRC kalendern 2021.

Igår(läs tisdag)  meddelade FIA och WRC promotorn att man inom kort kommer presentera en ersättningstävling för Rally Sweden och beslut  väntas komma under onsdagen. Men det är inte bara ersättare för Svenska VM rallyt som man kommer diskutera. Rally Safari, som fick ställas in i år har fortfarande politisk turbulens i landet, men också ökad Covid -19 spridning vilket gör att Kenyas deltagande i WRC  kalendern är högst osäker även i år.   Hur det blir med Rally GB är också oklart, då man för närvarande inte har kommit överens med myndigheterna ännu var rallyt skall köras. När det engelska VM rallyt presenterades i WRC kalendern väntade organisationen på ett fullständigt godkännande från FIA, ett godkännande som nu hänger i luften. Om Rally GB  får avstå även 2021 väntas Rally Monza ersätta.

WRC kalender 2021 startar med Monte Carlo rallyt 21-24 Januari  som de senaste veckorna fått ändra sin tidsplan på grund Covid19, ingen shakedown och rally utan publik. Rally Sweden skulle förutom alla WRC klasser också vara premiär- tävling för JWRC , vilken ersättningstävling det blir för den klassen är ännu inte klart.

Dela

Läs mer

Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter