Skip to content

Mer förändringar i WRC kalendern väntas.

Igår kom beskedet att Rally Sweden ställs in 2021. Idag (läs onsdag) väntas nya besked och förändringar i WRC kalendern 2021.

Igår(läs tisdag)  meddelade FIA och WRC promotorn att man inom kort kommer presentera en ersättningstävling för Rally Sweden och beslut  väntas komma under onsdagen. Men det är inte bara ersättare för Svenska VM rallyt som man kommer diskutera. Rally Safari, som fick ställas in i år har fortfarande politisk turbulens i landet, men också ökad Covid -19 spridning vilket gör att Kenyas deltagande i WRC  kalendern är högst osäker även i år.   Hur det blir med Rally GB är också oklart, då man för närvarande inte har kommit överens med myndigheterna ännu var rallyt skall köras. När det engelska VM rallyt presenterades i WRC kalendern väntade organisationen på ett fullständigt godkännande från FIA, ett godkännande som nu hänger i luften. Om Rally GB  får avstå även 2021 väntas Rally Monza ersätta.

WRC kalender 2021 startar med Monte Carlo rallyt 21-24 Januari  som de senaste veckorna fått ändra sin tidsplan på grund Covid19, ingen shakedown och rally utan publik. Rally Sweden skulle förutom alla WRC klasser också vara premiär- tävling för JWRC , vilken ersättningstävling det blir för den klassen är ännu inte klart.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter