Skip to content

Oliver Solberg jagar Mikkelsen

Det fortsätter att bli ett händelserikt Rally Monza, Ogier o Sordo fortsätter kampen om ledningen. Oliver Solberg i WRC3 upp till andra platsen.

Sebastien Ogier och Dani Sordo turas om att vara i ledningen, efter SS9 är det Ogier som är i ledning med 6,7 sekunder för Hyundais Sordo. VM ledaren Evans klättrat upp till en tredje plats och är med nuvarande ställning 2020 års WRC Champion. Men förutsättningarna med all väderförändringar och variationen på sträckorna gör att allt kan hända under dom 7 sträckor som kvarstår av årets WRC. Pontus Tidemand var i ledningen efter gårdagen i WRC2 men har under förmiddagens fyra sträckor tappat drygt minuten, och är nu på en fjärde plats 58,4 efter Mads Östberg som övertog ledningen från M-Sports Fourmaux på SS9, den sista innan serviceuppehållet.  Andreas Mikkelsen tog hand om ledningen redan på första sträckan i WRC3 med sin Skoda Fabia och har jagats av Lindholm och Solberg, men på SS9 tog Oliver Solberg sin första sträckseger och klättrade upp till en andra plats, är nu 29,9 efter Mikkelsen inför eftermiddagens fyra sträckor. Det är bara fyra kvar av dom sex startande i JWRC, ledaren Martin Sesks fick ge upp på SS8 efter en kraftig avåkning.  Tom Kristensson har varit stabil och inte haft några större problem och är i en komfortabel ledning 6,58,0 före Fabio Zaldivar. Sami Pajari som kraschade igår gjorde omstart idag och har tagit två sträcksegrar

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter