Skip to content

10 sekunders tidstillägg blev ledarskifte

Sebastien Ogier/Julien Ingrassia ny ledare // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC
2020 FIA World Rally Championship / Round 07 / ACI Rally Monza / 3-6 November, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Det stora samtalsämnet som blev avgörande på dagens första sträcka är tidstillägget på 10 sekunder för Lappi och Sordo .

Efter gårdagens etapp kom ett beslut som rört upp känslorna i Monza. Dani Sordo och Esa-Pekka Lappi fick 10 sekunder var efter enligt arrangörerna inte följt road boken . Inför dagens Etapp skiljde det 1 sekund mellan dom båda  och Sebastien Ogier var 12 sekunder efter. Men med arrangörernas beslut om 10 sekunder för dom båda i toppen, så blev Ogier bara 2 sekunder efter inför dagens första sträcka. Ogier blev snabbast på inledningssträckan idag, Selvina 25,06 km och övertog ledningen med 3,6 sekunder före Sordo. Lappi tappade på sträckan och Evans kunde överta andra platsen . Ett annat samtalsämne är Hyundais beslut att låta Thierry Neuville stå över dagens etapp för att komma till start imorgon söndag istället, med hänvisning till superrallyreglerna. Detta trots att Neuville var anmäld till dagens etapp.Det var på gårdagens etapp Neuville fick motorhaveri och tvingades bryta och planerna var att komma till omstart idag. Men tidigt i morse beslöts att Neuville inte kommer till start. Man vill spara på bilen enligt teamet. Det blev även förändringar i WRC2 toppen Tidemand tappade över 22 sekunder och ledningen till Adrien Fourmax . Tidemand tappade även till Östberg och är nu trea drygt 14 sekunder efter M-Sports Fourmaux .

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter