Skip to content

10 sekunders tidstillägg blev ledarskifte

2020 FIA World Rally Championship / Round 07 / ACI Rally Monza / 3-6 November, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Det stora samtalsämnet som blev avgörande på dagens första sträcka är tidstillägget på 10 sekunder för Lappi och Sordo .

Efter gårdagens etapp kom ett beslut som rört upp känslorna i Monza. Dani Sordo och Esa-Pekka Lappi fick 10 sekunder var efter enligt arrangörerna inte följt road boken . Inför dagens Etapp skiljde det 1 sekund mellan dom båda  och Sebastien Ogier var 12 sekunder efter. Men med arrangörernas beslut om 10 sekunder för dom båda i toppen, så blev Ogier bara 2 sekunder efter inför dagens första sträcka. Ogier blev snabbast på inledningssträckan idag, Selvina 25,06 km och övertog ledningen med 3,6 sekunder före Sordo. Lappi tappade på sträckan och Evans kunde överta andra platsen . Ett annat samtalsämne är Hyundais beslut att låta Thierry Neuville stå över dagens etapp för att komma till start imorgon söndag istället, med hänvisning till superrallyreglerna. Detta trots att Neuville var anmäld till dagens etapp.Det var på gårdagens etapp Neuville fick motorhaveri och tvingades bryta och planerna var att komma till omstart idag. Men tidigt i morse beslöts att Neuville inte kommer till start. Man vill spara på bilen enligt teamet. Det blev även förändringar i WRC2 toppen Tidemand tappade över 22 sekunder och ledningen till Adrien Fourmax . Tidemand tappade även till Östberg och är nu trea drygt 14 sekunder efter M-Sports Fourmaux .

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter