Skip to content

Adrien Fourmaux segrare i Rally Islas Canarias

I ett regnigt Rally Islas Canarias , finalen av årets FIA ERC tog fransmannen och M-Sports WRC2 förare vinna rallyt på Canarieöarna 25 sekunder före Yoann Bonato, Alexey Lukyanuk ERC champion och Oliver Solberg champion i ERC 1 junior.

Hemmaföraren Nil Solans var i ledning efter dag 1, men en dubbelpunktering på lördagens första sträcka stoppade spanjorens chans till seger. Fourmax kunde därmed ta över ledningen som han aldrig släppte trots två avåkningar. Det blev ändå en hemmapallplats genom Ivan Ares Roel tredje placering 55,6 efter Fourmaux .  ERC ledaren Lukyanuk gillade inte vädret och dom våta sträckorna som inte passade hans Citroen C3, slutade på en sjunde plats i rallyt. Vinnaren av den senaste ERC deltävlingen Rally Hungary, Andreas Mikkelsen hade problem med sina däckval och trivdes inte alls på ön, slutade sexa efter två sträcksegrar på lördagens etapp. Craig Breen som i årets ERC kontrakterades för MRF Tyres med Hyundai i20 R5 har inte lyckats under året och inte här på Canarias,  slutade på en tionde plats. Gregory Munster var i ledning av ERC1 J inför helgens final med 1 poäng före Solberg men fick det jobbigt redan från början  och kunde aldrig hota Oliver Solberg till championship titeln , Munster slutade på en nittonde plats, drygt 3 minuter efter Solberg, som även tog andra platsen i ERC klassen.  ERC3J  vanns av hemmaföraren Josep Bassas före Estländaren Ken Torn som redan i Rally Hungary kunde säkra championship titeln .

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter