Skip to content

95 anmälda till WRC finalen Rally Monza

Elfyn Evans kan bli den tredje Engelsmannen som vunnit en WRC titel // Patrik Lundin / Red Bull Content Pool //

Två dagar senare än utsatt datum publicerade idag ACI Rally Monza anmälningslistan för WRC finalen 3-6 December . 95 ekipage anmälda .Ole Christian Veiby i WRC klassen och märkes VM. Niclas Grönholm i WRC3 .

11 WRC är anmälda  Takamoto Katsuta får ny chans i Toyota Gazoo teamet tillsamman med VM ledaren Elfyn Evans, Sebastien Ogier och Kalle Rovanperä . Dani Sordo  som tredje förare i Hyundai teamet som tillsammans med Thierry Neuville och Ott Tänak, skall försöka ta Hyundai Shell Mobis WRT andra raka Märkes VM. En liten överraskning är att Ole Christian Veiby tillsammans med Jonas Andersson övertagit fransmannen Loubets WRC plats i Hyundai 2C Competition teamet . WRC 2 klassen har fyra startande, där WRC2 ledaren Pontus Tidemand/Patrik Barth har fått Jan Kopecky som team kamrat i Toksport istället för Eyvind Brynildsen. Mads Östberg  och Adrien Fourmax är de övriga två i klassen. Andreas Mikkelsen gör sitt första rally för i år i samma Skoda som han kör i helgens ERC final, Niclas Grönholm son till  kända Marcus Grönholm är en annan som gör premiär i ett WRC rally, även han i Skoda Fabia R5. Oliver Solberg sitter åter i Skoda Fabia R5. I Monza rallyt är det även final i Junior klassen där Martin Sesks , Tom Kristensson och Sami Pajari kämpar om topplaceringar i Junior VM tabellen. Sesks leder före Kristensson. Finnländaren Pajari är trea.

Fullständig Entry List och Tidtabell hittar du under länken Rally Monza

Dela

Läs mer

Rally SM 2024 börjat ta form
Från och med 2024 kommer rally SM drivas i Bilsportförbundet...
Vilken födeldagspresent för Isak Reiersen
Isak, som idag 25 november fyller 20 år .Svensk juniormästare...
England i ERC 2024
Idag presenterades ERC kalendern för 2024. Tre nya arrangörer fins...
Kalle Rovanperä deltisförare 2024
Idag presenterade Toyota Teamets sin Line Up för 2024. Tvåfaldige...
Takamoto Katsuta Rally Japans stjärna med 9 sträcksegrar
Rally Japans hemmaförare Takamoto Katsuta med kartläsaren Aaron Johnston gjorde...
Elfyn Evans vinnare av Rally Japan
34 årige Walesman Elfyn Evans med kartläsaren Scott Martin dominerade...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter