Skip to content

95 anmälda till WRC finalen Rally Monza

Två dagar senare än utsatt datum publicerade idag ACI Rally Monza anmälningslistan för WRC finalen 3-6 December . 95 ekipage anmälda .Ole Christian Veiby i WRC klassen och märkes VM. Niclas Grönholm i WRC3 .

11 WRC är anmälda  Takamoto Katsuta får ny chans i Toyota Gazoo teamet tillsamman med VM ledaren Elfyn Evans, Sebastien Ogier och Kalle Rovanperä . Dani Sordo  som tredje förare i Hyundai teamet som tillsammans med Thierry Neuville och Ott Tänak, skall försöka ta Hyundai Shell Mobis WRT andra raka Märkes VM. En liten överraskning är att Ole Christian Veiby tillsammans med Jonas Andersson övertagit fransmannen Loubets WRC plats i Hyundai 2C Competition teamet . WRC 2 klassen har fyra startande, där WRC2 ledaren Pontus Tidemand/Patrik Barth har fått Jan Kopecky som team kamrat i Toksport istället för Eyvind Brynildsen. Mads Östberg  och Adrien Fourmax är de övriga två i klassen. Andreas Mikkelsen gör sitt första rally för i år i samma Skoda som han kör i helgens ERC final, Niclas Grönholm son till  kända Marcus Grönholm är en annan som gör premiär i ett WRC rally, även han i Skoda Fabia R5. Oliver Solberg sitter åter i Skoda Fabia R5. I Monza rallyt är det även final i Junior klassen där Martin Sesks , Tom Kristensson och Sami Pajari kämpar om topplaceringar i Junior VM tabellen. Sesks leder före Kristensson. Finnländaren Pajari är trea.

Fullständig Entry List och Tidtabell hittar du under länken Rally Monza

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter