Skip to content

Portugal inleder ERC 2021

Rally Serras de Fale e Felgueiras inleder ERC 2021.

Åtta deltävlingar ,4 på grus, 4 på asfalt  i ERC 2021, med början i det portugisiska  grusrallyt, Serras de Fale e Felguaris , ett rally som för första gången kommer ingå i Europamästerskapen där en del av årets sträckor i Fafe Montelongo kommer att ingå. För att reducera kostnaderna för deltagare och team,  så införs så kallade Back to Back upplägg , som innebär två tävlingar inom 14 dagar. Det portugisiska rallyt inleder ERC 12-14 Mars. Efter Portugal rallyt kommer alla deltagares fordon att  lastas på ett fartyg för transport till ön Säo Miguel på Asorerna den 19 Mars,  för att kunna förbereda sig inför andra deltävlingen på grus, Azorernas Rallye 25-27 Mars.  Rally Islas Canarias blir första asfaltstävling  och avgörs 6-8 maj .Deltävlingarna 4 o 5 är också Back to Back där Rally Polen körs 18-20 Juni och redan 14 dagar efter det Lettiska Rally Liepäja 1-3 Juli. Rally di Roma Capitale (Italien) 23-25 Juli, följt av Tjeckiska Rally Zin 27-29 Augusti och säsongen avslutas med asfaltsrallyt  Rally Hungary 22-24 Oktober.  Som en säkerhet i Covid -19 spåren finns tre reservtävlingar , Rallye Sanremo (asfalt), Cyper (grus) och Spa Rally Belgien (asfalt) . Kalendern som beslutades vid FIA Rally Commisions möte igår(läs onsdag) skall nu World Motor Sport Councils möte nästa månad för att kunna spikas.  FIA ERC Junior deltagare måste delta i minst sex deltävlingar där 4 bästa resultaten räknas. Vilka sex deltävlingar som skall ingår kommer att presenteras senare.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter