Skip to content

Mikkelsen ”the star”

Andreas Mikkelsen/Ola Floene segrade i Rally Hungary efter en imponerande körning. Solberg klättrade från nionde till fjärde plats .

Mikkelsen tog hand om ledningen i det Ungerska ERC rallyt redan på andra sträckan i sin Toop Cars och Pirelli sponsrade Skoda Fabia R5, med över minuten till Gregory Munster .   Mikkelsen hade en kamp om ledningen med Irländaren Craig Breen fram till SS12, då Breen fick mekaniska fel på sin Team MRF Tyres Hyundai i20 R5 och fick bryta rallyt.  Hemma föraren Herczhig låg länge på en tredje plats, men en punktering på SS15 och tappat tid, gjorde att spanjoren Llarena Efren kunde ta sista pallplatsen . Oliver Solberg som kämpade med punktering på lördagens etapp och var på en nionde plats inför dagens etapp, lyckades klättra efter en imponerande körning med topp tre placeringar på nästa alla söndagens sträckor, klättra upp till en fjärde på sista sträckan.  ERC ledaren Ryssen Alexey Lukyanuk fick fem minuters tidstillägg på lördagens sjätte sträcka , efter att ha anlänt till tidskontrollen fem minuter för tidigt. Lukynak slutade på en fjortonde plats.  ERC 1 junior vanns av Gregory Munster 28,1 före Llarena , Solberg slutade trea i klassen.  Det blev hemmaseger i ERC2 genom  Erdi Tibor  i en Mitsubishi Lancer Evo X.  Estländaren och JWRC föraren Ken Torn kunde ta sin tredje  seger i ERC3  klassen , 42 sekunder före spanjoren Bassas. Ole Jr Nore som gjorde sin första start för Toksport WRT i nya Renault Clio RSR Rally 5, var trea ända fram till sista sträckan, då det blev avåkning som kostade tid och Nore slutade fyra i klassen, men lyckades ta sin första pallplats i ERC genom en treje plats i ERC 3 Junior.  I denna speciella cupen för endast Fiat 124 Abarth bilar vanns av Italienaren  Andrea Mabalini .

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter