Skip to content

Hur blev WRC 2020?

Bild Andreas Mikkelsen Rally Monte Carlo 2019 // Ivo Kivistik / Red Bull Content Pool

Citroen och Rally Chile hoppade av inför säsongen. Svenska Rallyt väderproblem sedan kom Corona.

Det blev ett märkligt Rally VM 2020, Det började med att Citroen hoppade av som fabriksteam under märkliga omständigheter, efter att tillhört ett av dom starkaste fabriksteam under många år.  Redan samma månad kom nästa problem för WRC, Rally Chile hoppade av sitt deltagande i 2020 års kalender på grund av politiska oroligheter i landet. Rally Sweden fick väder problem i form av regn och mildväder. Både FIA och WRC promotorn krävde att det svenska VM rallyt skulle vara ett snörally, Svenska Rallyt har fått tänka om inför framtiden. Rally Mexico fick avbrytas på grund av Corona Pandemin. Sedan kom Rally Argentina, Rally de Portugal,Rally Kenya, Rally Finland, Rally Deutschland, Wales Rally GB ,RallyNew Zealand och den tänkta finalen Rally Japan, få ställa in på grund av Covid 19. Rally Sardinien kunde flyttas från Juni till första helgen i Okober. Rally Estonia fick på två månaders varsel arrangera för första gången ett WRC rally, som ersättning för Rally Finland. Förutom Estonia kunde Turkiet och Sardinien genomföra sina tävlingar. Ypres Rally Belgien sattes in i kalendern för att ersätta det tyska asfaltsrallyt, men fick ställas in på grund av ökat antal coronasmittade. I sista stund sattes ACI Rally Monza som finaltävling istället för tänkta Rally Japan. Men osäkerheten om rallyt kan köras är i skrivande stund mycket osäkert, på grund av landets Corona restriktioner, det talas om att stryka sträckor och enbart köra på racing banan med stängda grindar.  Nu börjar det att bli osäkert om inledningstävlingen Rally Monte Carlo 2021 kan köras. Även Rally Sweden svävar i osäkerhet , då man aviserat att man inte kommer kunna arrangera rallyt utan publik, Men har begärt från berörda myndigheter få besked om vilka regler som gäller, beslut om det blir ett Svenskt VM rally 2021 väntas i slutet av December. Ett Svenskt VM rally med över 50% nya sträckor och en flytt upp till Dalarna med vissa sträckor.

Dela

Läs mer

Rally SM 2024 börjat ta form
Från och med 2024 kommer rally SM drivas i Bilsportförbundet...
Vilken födeldagspresent för Isak Reiersen
Isak, som idag 25 november fyller 20 år .Svensk juniormästare...
England i ERC 2024
Idag presenterades ERC kalendern för 2024. Tre nya arrangörer fins...
Kalle Rovanperä deltisförare 2024
Idag presenterade Toyota Teamets sin Line Up för 2024. Tvåfaldige...
Takamoto Katsuta Rally Japans stjärna med 9 sträcksegrar
Rally Japans hemmaförare Takamoto Katsuta med kartläsaren Aaron Johnston gjorde...
Elfyn Evans vinnare av Rally Japan
34 årige Walesman Elfyn Evans med kartläsaren Scott Martin dominerade...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter