Skip to content

Asfaltsdebut med Skoda för Solberg

Efter två ERC segrar med Volkswagen, är det dags för ett nytt kapitel för 19 årige Oliver Solberg, Asfaltsdebut i ERC med Skoda.

Inför helgens ERC deltävling i Ungern , ligger Oliver med kartläsaren Aaron Johnston på en andra plats totalt i ERC och ledningen i ERC3 Juinor , nu är det dags för en ny utmaningen för Värmlänningen Solberg. Efter en imponerande andra plats i Italienska asfaltsrallyt Rally di Roma Capital, med Solbergs egna Volkswagen Polo R5  ett rally som var Solbergs asfaltsdebut,nu är det dags för asfaltsdebut med Skoda Fabia R5 Evo 2. En debut som Oliver Solberg ser fram emot
Det blir första gången jag kör Skoda i ett ERC asfaltsrally. Hittills har jag bara kört två tävlingar på asfalt, och jag måste använda varje tillfälle för att lära mig mer om underlaget. Under den senaste ERC deltävlingen har jag haft problem, men jag håller fortfaramde andra platsen i mästerskapet totalt. Samtidigt som det är viktigt att köra på ett kontrollerat sätt o samla erfarenhet, så ska jag försöka komma närmare i kampen om EM-Titeln . Jag har lagt mycket tid på att förbereda mig inför Ungern, sett på filmmaterial från tidigare upplagor och studerat förhållandena. Det jag sett hittills ser väldigt intressant ut, vägarna verkar vara mycket utmanande och förhållandena kan variera mycket. Man måste använda huvudet och ta hand om däcken. Det behöver nödvändgtvis inte vara den snabbaste föraren som till slut står som vinnare i tävlingen, säger 19 årige Solberg.

Starten i Ungern är en del av planerna och samarbetet mellan  Solberg och  Skoda Motorsport  och till Ungern tillsammans med Teamet Eurosol. Teamchefen Puskadi Janos ser fram emot samarbetet med Oliver och Skoda Motorsport.

Rally Hungary startar på fredag 6 November med målgång söndag eftermiddag.

Total körs 16 sträckor fördelat på 191,06 kilometer.


Tidtabell och startlista hittar du på vår hemsida under länken ”Rally Hungary”

Du följer hela rallyt på hemsidan ivår Live text, Facebbok samt Twitter.

 

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter