Skip to content

Mikkelsen tillbaka som teamförare

Andreas Mikkelsen med kartläsaren Ola Floene, är tillbaka som teamförare. Det tjeckiska teamet Topp-Cars har kontrakterat det norska paret Mikkelsen och Floene för en satsning på hela ERC säsongen 2021.

Det tjeckiska teamet Topp-Cars  förbereder en comeback för ERC 2021. Som en en förberedelse inför nästa år kommer man till Rally Hungary ERC deltävling  6-8 November, man kontrakterar tre förare , Andreas Mikkelsen /Ola Floene i en Skoda Fabia 2 Evo11, som är i samarbete med Pirelli Däck och Skoda Motorsport. En bil som Mikkelsen och Floene testat i Belgien förra veckan.   Mikkelsen som under året varit Pirellis testförare  inför den Italienska däcktillverkaren inträde som leverantör till WRC nästa år . Testet med Pierlli avslutades så sent som förra veckan.  Förutom Mikkelsen/Floene kommer två unga förare från Ungern att ingå i teamet i Rally Hungary. Adam Velenczei som har tagit två pallplatser och en seger i dom Ungerska Mästerskapen. Liksom Mikkelsen kommer Velencie i Skoda, Tredje föraren Csaba Visziö även han ungrare, kommer till start i en Peugoet 208 R2 . Bägge ungerska förarna kommer tävla i ERC3 och ERC3 Junior.
Topp-Cars team chef Marek Fuks säger i ett pressmeddelande:
-Förra året hade vi samarbete med finske Kalle Rovanperä deltagande i Szilveszter  rallyt. Nu kommer vi att visa för alla fans i Ungern en anna stjärna i aktion. Andreas har mycket erfarenhet och teknisk kunskap,så det var inget svårt val för oss. Vi är glda att kunna ha före detta Volkswagen fabriksförare från WRC i vår ”line-up” som vi hoppas blir en succé.

Själv säger Mikkelsen att han ser fram emot samarbete med Topp-Cars , och jag ser verkligen fram emot starten i Ungern om två veckor.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter