Skip to content

Ole Christian Veiby i Belgiska Hemicuda Rallyt

Photographer: Fabien Dufour Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Inför det Belgiska WRC rallyt Ypres Rally 19-22 November , Förbereder sig Hyundais bägge WRC2 förare Ole Christian Vieby och Nicolas Gryazin med start i Hemicuda Rally med bas i Kockelare 3 mil norr om Rally Ypres  starten.

För många VM förare är ett rally i Belgien helt nytt, och som en del av förberedelserna kommer Hyundais  Motorsport N teamets båda förare i WRC2, Ole Christian Veiby med kartläsaren Jonas Andersson, Ryssen Nicolas Gryazin/Konstantin Aleksandrov att starta i det belgiska Hemicuda Rallyt den 25 oktober.  Veiby/Andersson som ligger fyra i WRC2 tabellen på exakt samma poäng som Gryazin,när två deltävlingar återstår av WRC2 , Medan Hyunday Motorsport N ligger två i VM tabellen 45 poäng efter ledande Toksport . Hemicuda rally som startar bara 3 mil från WRC rallyt Ypres servicepark,  innehåller 8 specialsträckor på asfalt på totalt 88,78 kilometer specialsträcka. Och förutom Veiby och Gryazin kommer Toyotas WRC förare Elfyn Evans och Sebastien Ogier medan  teamets tredje förare Kalle Rovanperä får stanna hemma i Finland. Ingen annan av fabriksteamens förare kommer att finnas på plats. Finlands JWRC förare Sami Pajari  med kartläsaren Marko Salminen är den enda i en Ford Fiesta Rally4 i det 147 starka startfältet.

Dela

Läs mer

Rally SM 2024 börjat ta form
Från och med 2024 kommer rally SM drivas i Bilsportförbundet...
Vilken födeldagspresent för Isak Reiersen
Isak, som idag 25 november fyller 20 år .Svensk juniormästare...
England i ERC 2024
Idag presenterades ERC kalendern för 2024. Tre nya arrangörer fins...
Kalle Rovanperä deltisförare 2024
Idag presenterade Toyota Teamets sin Line Up för 2024. Tvåfaldige...
Takamoto Katsuta Rally Japans stjärna med 9 sträcksegrar
Rally Japans hemmaförare Takamoto Katsuta med kartläsaren Aaron Johnston gjorde...
Elfyn Evans vinnare av Rally Japan
34 årige Walesman Elfyn Evans med kartläsaren Scott Martin dominerade...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter