Skip to content

Ole Christian Veiby i Belgiska Hemicuda Rallyt

Inför det Belgiska WRC rallyt Ypres Rally 19-22 November , Förbereder sig Hyundais bägge WRC2 förare Ole Christian Vieby och Nicolas Gryazin med start i Hemicuda Rally med bas i Kockelare 3 mil norr om Rally Ypres  starten.

För många VM förare är ett rally i Belgien helt nytt, och som en del av förberedelserna kommer Hyundais  Motorsport N teamets båda förare i WRC2, Ole Christian Veiby med kartläsaren Jonas Andersson, Ryssen Nicolas Gryazin/Konstantin Aleksandrov att starta i det belgiska Hemicuda Rallyt den 25 oktober.  Veiby/Andersson som ligger fyra i WRC2 tabellen på exakt samma poäng som Gryazin,när två deltävlingar återstår av WRC2 , Medan Hyunday Motorsport N ligger två i VM tabellen 45 poäng efter ledande Toksport . Hemicuda rally som startar bara 3 mil från WRC rallyt Ypres servicepark,  innehåller 8 specialsträckor på asfalt på totalt 88,78 kilometer specialsträcka. Och förutom Veiby och Gryazin kommer Toyotas WRC förare Elfyn Evans och Sebastien Ogier medan  teamets tredje förare Kalle Rovanperä får stanna hemma i Finland. Ingen annan av fabriksteamens förare kommer att finnas på plats. Finlands JWRC förare Sami Pajari  med kartläsaren Marko Salminen är den enda i en Ford Fiesta Rally4 i det 147 starka startfältet.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter