Skip to content

Drama inför sista sträckorna i Sardinien

Kampen om VM poäng är i sitt esse inför Rally Sardiniens två sista sträckor. Blir det stallorder från Adamo? , Tidemand utan sträckseger men leder WRC2 . Kristensson har över 9 minuters ledning.

Blir det stallorder från Hyundais team chef Andrea Adamo inför de två sista sträckorna i Rally Sardinien?, Ryktena är i full gång på serviceplatsen i Alghero , speciellt efter att Dani Sordo tappade över 12 sekunder på dagens första sträcka . Det handlar om både Märkes VM och att ge Neuville mer poäng i förar VM. Inför sista sträckorna har Neuville bara 0,1 sekunder upp till andra platsen och Ogier. Sordo har en ledning på 15,3 sekunder till Toyotas Ogier. Kan spanjoren Sordo gå i mål som segrare, så blir det hans tredje seger i karriären  och andra raka seger i Sardinien . Toyotas  Japanen Takamoto Katsuta fick bryta rallyt efter att rullat på dagens första sträcka.

Pontus Tidemand/Patrik Barth // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Pontus Tidemand som gör sin första start i Sardinien någonsin, leder klassen med 33,7 sekunder, trots utan sträckseger, en stabil o  säker körning från Pontus med kartläsaren Patrik Barth visar på styrka o säkerhet. Tidemand är den enda av WRC 2 förarna som hittills haft ett bekymmersfritt rally.  Mads Östberg fick en jobbig start  av rallyt, med tekniska problem på Citroen C3 , ett fel man åtgärdade inför gårdagens start och sen dess har det blivit 8 sträcksegrar av 8 möjliga för norrmannen som fyller år idag.  Oliver Solberg WRC3 gjorde omstart idag efter sin krasch igår på sista sträckan . Solberg som varit i ledningen av klassen fram tillgårdagens missöde,ligger nu på en åttonde plats , Leder gör Jari Huttunen 5,5 före polacken Kajetanowicz.

Tom Kristensson /Joakim Sjöberg // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Tom Kristensson/Joakim Sjöberg leder överlägset JWRC med över tio minuter till tvåan Zaldivar inför de två sista sträckorna .
Rallyt som avslutas med Power Stage sträckan Sassari-Argentiera där vi kommer att få se Petter Solberg köra Pirellis dekorerade  Citroen C3 med Andreas Mikkelsen som kartläsare. Starten är ett reklamjippo för Pirelli som blir officiell däckleverantör till WRC från och med nästa år.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter