Skip to content

Drama inför sista sträckorna i Sardinien

Photo: Januss Ree/Red Bull Content Pool //

Kampen om VM poäng är i sitt esse inför Rally Sardiniens två sista sträckor. Blir det stallorder från Adamo? , Tidemand utan sträckseger men leder WRC2 . Kristensson har över 9 minuters ledning.

Blir det stallorder från Hyundais team chef Andrea Adamo inför de två sista sträckorna i Rally Sardinien?, Ryktena är i full gång på serviceplatsen i Alghero , speciellt efter att Dani Sordo tappade över 12 sekunder på dagens första sträcka . Det handlar om både Märkes VM och att ge Neuville mer poäng i förar VM. Inför sista sträckorna har Neuville bara 0,1 sekunder upp till andra platsen och Ogier. Sordo har en ledning på 15,3 sekunder till Toyotas Ogier. Kan spanjoren Sordo gå i mål som segrare, så blir det hans tredje seger i karriären  och andra raka seger i Sardinien . Toyotas  Japanen Takamoto Katsuta fick bryta rallyt efter att rullat på dagens första sträcka.

Pontus Tidemand/Patrik Barth // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Pontus Tidemand som gör sin första start i Sardinien någonsin, leder klassen med 33,7 sekunder, trots utan sträckseger, en stabil o  säker körning från Pontus med kartläsaren Patrik Barth visar på styrka o säkerhet. Tidemand är den enda av WRC 2 förarna som hittills haft ett bekymmersfritt rally.  Mads Östberg fick en jobbig start  av rallyt, med tekniska problem på Citroen C3 , ett fel man åtgärdade inför gårdagens start och sen dess har det blivit 8 sträcksegrar av 8 möjliga för norrmannen som fyller år idag.  Oliver Solberg WRC3 gjorde omstart idag efter sin krasch igår på sista sträckan . Solberg som varit i ledningen av klassen fram tillgårdagens missöde,ligger nu på en åttonde plats , Leder gör Jari Huttunen 5,5 före polacken Kajetanowicz.

Tom Kristensson /Joakim Sjöberg // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Tom Kristensson/Joakim Sjöberg leder överlägset JWRC med över tio minuter till tvåan Zaldivar inför de två sista sträckorna .
Rallyt som avslutas med Power Stage sträckan Sassari-Argentiera där vi kommer att få se Petter Solberg köra Pirellis dekorerade  Citroen C3 med Andreas Mikkelsen som kartläsare. Starten är ett reklamjippo för Pirelli som blir officiell däckleverantör till WRC från och med nästa år.

Dela

Läs mer

Rally SM 2024 börjat ta form
Från och med 2024 kommer rally SM drivas i Bilsportförbundet...
Vilken födeldagspresent för Isak Reiersen
Isak, som idag 25 november fyller 20 år .Svensk juniormästare...
England i ERC 2024
Idag presenterades ERC kalendern för 2024. Tre nya arrangörer fins...
Kalle Rovanperä deltisförare 2024
Idag presenterade Toyota Teamets sin Line Up för 2024. Tvåfaldige...
Takamoto Katsuta Rally Japans stjärna med 9 sträcksegrar
Rally Japans hemmaförare Takamoto Katsuta med kartläsaren Aaron Johnston gjorde...
Elfyn Evans vinnare av Rally Japan
34 årige Walesman Elfyn Evans med kartläsaren Scott Martin dominerade...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter