Skip to content

Solberg tillbaka i Skoda

Efter helgens ERC deltävling Rally Fafe i Portugal,  bär det iväg till Sardiniens WRC deltävling 8-11 Oktober och start med Skoda Fabia Rally2 Ev0 i WRC3 klassen för Oliver Solberg och Aaron Johnston .

Redan direkt efter målgången i ERC rallyt  Rally Fafe i Portugal, bär det iväg till Sardinien och orten Alghero och förberedelser inför WRC deltävling nr 6. I Portugal var det start i familjens egna Volkswagen Polo R5 , men nu blir det både ny bil o underlag för Oliver Solberg, nyss fyllda 19 år.  Det blir sjätte starten i VM för en av dom nuvarande främsta Svenska rally förare som redan har hunnit med 39 rallystarter, blivit totalseger i Estlands mästerskapen, 3.a i Amerikanska mästerskapen, 2 segrar i ERC och nu senast total seger i Rally Estonias WRC3 klass.
Inför säsongen 2020 var det planerat att köra för Skoda i 8 deltävlingar, men som alla vet satte corona stopp för alla aktiviteter, men nu är det alltså dags efter 6 rallyn att sätta sig bakom ratten i Skoda igen, senaste starten för det Tjeckiska bilmärket var i Svenska Rallyt där det slutade med en femte plats i WRC 3 klassen.

Jag ser fram emot att köra Skoda igen, Efter Rally Sweden kände jag att vi hade mer att komma med tillsammans, Vi var trots allt nära en pallplats  men en punktering på den sista specialsträckan satte stopp. Jag är väldigt taggad inför helgens tävling och jag ska sikta på en topplacering igen. Säger Oliver Solberg

Trots att det gått 8 månader sedan senaste starten i Skoda har han hunnit med en del tester av bilen . och säger
Vi har jobbat hårt för att förbättra bilen, och känslan jag fick vid testet var väldigt bra. Men jag saknar fortfarande erfarenhet, mycket erfarenhet, Sardinien är helt nytt för mig, och jag har mycket att lära mig innan man kan förvänta sig topplaceringar. Men jag skall försöka i alla fall. Tävlingen är känd för att vara tuff och utmanande . Väderförhållandena kan bli avgörande för hur man kommer bemästra underlaget. avslutar Oliver Solberg.

Solberg som ligger på en totalt fjärde plats i WRC 3 inför Sardinien efter fem körda deltävlingar, 20 poäng efter klassledaren Marco Bulacia som också kommer till start i det Italienska VM rallyt, även tvåan i klassen, Jari Huttunen och trean Kajetan Kajetanowics kommer att var på startlinjen, Polacken Kajetanowicz kommer närmast från klasseger i Rally Turkey. Totalt har WRC3 klassen samlat 14 anmälda från 10 olika länder. I bilmärken dominerar Citroen C3 R5 med 5 deltagare, Skoda 4, Ford 3 och Hyundai 2.

Rallyt i Italien är tillbaka med tre dagars tävling , efter att Estonia och Turkiet kört två dagars, Det börjar med shakedown på torsdagen  och fortsätter med 6 sträckor på fredagen där den längsta Erula-Tula 21,78 km och körs två gånger. Lördagen innehåller också 6 sträckor med längsta Monte Lerno som inledning,  även  avslutningsdagen innehåller 6 sträckor som avslutas med Power Stage sträckan Sassari-Argentiera 6,89 km.

 

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter