Skip to content

Oliver Solberg i toppen efter tre sträckor.

Oliver Solberg har inte ”skrämts” efter gårdagens krasch på  shakedown , Ligger på en andra plats efter tre körda sträckor i ERC deltävling nummer Rally Fafe Montelongo i  Portugal  . ERC ledaren i ledning, Lindholm borta efter avåkning.

Efter gårdagens krasch för Oliver blev det en nattlig reparation av Solbergs Polo och det kunde bli en start idag. Solberg tycks inte vara så mycket berörd efter kraschen slog till med andra bästa tiden redan på SS1   Montim 1 6,52 km. det skiljde bara 0,01 sekunder till ryssen och ERC ledaren Lukayanuk som vunnit alla tre inledande sträckor . Efter SS3 är Solberg 3,2 sekunder bakom på andra plats. Craig Breen kunde överta tredje platsen efter SS1 då Emil Lindholm haft avåkning på sträckan, Lindholm som på SS3 kraschade och brutit rallyt. Överraskande på en fjärde plats är spanjoren Ivan Ares bar 0,1 efter Breen. Sex sträckor återstår av dagen i halvmulet o små regnigt rally.

Topp fem efter SS3
Lukyanuk 17,56,0
Solberg +3,2
Breen +9,5
Ares  +11,4
Bonato +11,7

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter