Skip to content

Dennis Rådström avbryter EM satsningen

Dennis Rådström avbryter sin EM satsning för att fokusera på 2021, Dennis och kartläsaren Johan Johansson avslutade sin JWRC karriär 2019, för att kunna satsa på EM 2020 tillsammans med det tjeckiska teamet Orsak Rally Sport. 

25 årige Dennis Rådström från värmländska Torsby började sin internationella karriär 2018 tillsammans med kartläsaren Johan Johansson från Valdersmavik i JWRC Junior World Championship, paret fortsatte även i JWRC 2019, för att 2020 satsa helt på EM serien i ERC3 Junior tillsammans med det Tjeckiska Orsak Rally Sport. Rådström/Johansson gjorde en stark insats i dom hittills två körda EM tävlingarna, med en andra plats i Rally Liepäja. Men det ekonomiska läget på grund av pandemin har gjort läget svårt.

Rally är en ekonomisk krävande sport, och arbetet med att få ihop ekonomin tar aldrig slut. Ibland går det arbete bra, men i år har pandemin gjort att det blivit svårare och då fortsätta säsongen är tufft, Men vi ser ljust på framtiden och sitter inte definitivt inte stilla, utan det händer saker hela tiden som ser lovande ut inför nästa år, säger Dennis och fortsätter
-Det har absolut inte varit en dålig säsong, Vi kom igång tidigt i vintras och har kört tre stora internationella tävlingar i VM och EM, och även kört en hel del andra tävlingar och tester. Vi tar med oss pallplatsen i EM deltävlingen Rally Liepäja och segern i Rally Sweden som ett kvitto på en bra säsong, Avslutar Dennis Rådström.

 

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter