Skip to content

Mäkinen slutar som team chef , Toyota Gazoo Racing Europa tar över 2021

Den Japanska biltillverkaren offentliggjorde idag att Toyota Gazoo Racing Europa tar över alla aktiviteter från Tommi Mäkinen racing Oy från och med 2021. Tommy Mäkinen tar över som Toyotas Motorsportsrådgivare .

Tommi Mäkinen Racing Oy inledde samarbete med Toyota Gazoo  i början av 2015, 2017 gick man in som fabriksteam i WRC med Tommi Mäkinen som teamchef. Teamet har haft sin bas i Jyväskylä Finland och Tallin i Estland och kommer enligt Toyota Gazoo Racing Europa att finnas kvar. Nu lämnar Tommi Mäkinen och hans bolag över fabriksteamet till Toyotas Europa avdelning för att bli motorsportsrådgivare för hela Toyota gruppen.  Mäkinen säger att överenskommelsen med Toyota WRC projektet var ett sätt för Toyota att komma tillbaka som fabriksteam med den lilla och flexibla organisationen som ett litet företag kan erbjuda.
-Jag är glad att överenskommelsen lyckats, och det är tid för mig med ny utmaning med Toyota , förklarar Tommi Mäkinen som fortsätter
Jag vill tacka Akio Toyoda för förtroendet han gav mig med projektet och all support jag fått och framgångar vi haft tillsammans. Jag ser fram emot att fortsätta samarbetet med Akio som motorsportsrådgivare för Toyota. Det är glädjande att Toyota nu har beslutat att gå med som eget fabriksteam i WRC  och att man valt att ha teamet kvar i Jyväskylä och Tallin, Ett beslut som var mycket viktigt för mig.

Under Tommi Mäkinens racing Oy ledning har Toyota  vunnit Märkes VM  2018.Och haft förare som Jari-Matti Latvala, Kris Meeke, Esa-Pecka Lappi, tidigare , Sebastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanperä och Takamot Katsuta  värvades till Mäkinens team inför 2020.

Vem som kommer ta över som team chef efter Tommi Mäkinen är ännu inte beslutat

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter