Skip to content

Ogier ny ledare efter dramatisk morgon

Ogier övertog ledningen från Loeb på dagens första sträcka. Tänak fick bryta på SS3, Brynildsen borta från WRC 2.

Det blev en händelserik morgon i Turkey redan på första sträckan, Ott Tänak fick problem med styrningen och kastades mot en jordbank, som innebar för stora skador på bilen för att kunna fortsätta dagens etapp. Loeb tappade sin ledning från gårdagen  på SS3 och Ogier kunde därmed överta den, En ledning med 1,7 sekunder till Neuville inför eftermiddagens tre sträckor. Thierry Neuville som inte är nöjd med  inställningarna på bilen . Elfyn Evans övertog tredje platsen från Sebastien Loeb på sista sträckan inför dagens service Kizlan 1 13,15 km. Evans är nu 7,2 före Loeb som tappar för varje sträcka, Neuville, Loeb o Tänak all tre Hyundai har haft något problem med bilen. Desto bättre går det Toyota Gänget Ogier,Evans,Rovanperä  med placeringarna 1,3 o 5 efter SS5. Bäste Ford förare är Teemu Suninen på en sjätte plats 33,6 efter Ogier. Fransmannen Fourmax i sin Ford Fiesta leder WRC2 klassen 33,7 före Pontus Tidemand , de enda som är kvar i klassen efter att Eyvind Brynildsen fått bryta på SS3 Yesilbeide 31,79 km lång. Polacken Kajetanowicz leder WRC 3 klassen före Bulacia  och Fernandez .

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter