Skip to content

Neuville återtog ledningen

Dramatiken fortsätter i Rally Turkey. Ogier har el problem och tappade ledningen till Neuville, Tidemand ensam i WRC2.

Ogier var i ledningen inför service uppehållet efter SS5 med 1,7 sekunder före attackerande Neuville. Redan på SS6 övertog Neuville ledningen efter att Sebastien Ogier fått elproblem och tappade 31,5 på sträckan rallyts längsta Yesilbelde 31,79 kilometer. Toyota föraren fortsatte att tappa och inför morgondagen skiljer det 33,2 sekunder till Hyundais Neuville fördel , och även Loeb kunde gå förbi Ogier efter dagens sista sträcka och tog sin första sträckseger den här helgen .    Rovanperä, Greensmith är några av förarna som tappade också efter fått punktering. Evans o Loeb kämpar om sista pallplatsen, inför dagens sista sträcka skiljde det bara 0,8 mellan dom båda till Evans fördel. Men på sista sträckan tappade Evans sekunder på grund av dåliga däck och tappade ner till fjärde plats 1,00, efter Neuville. Efter alla punkteringar för unge finländaren Rovanperä slutade dagen med en femte plats inför morgondagen. Teemu Suninen bäste M-Sportförare på sjätte plats. Pontus Tidemand kan nästan söndags åka efter att blivit ensam i klassen , Brynildsen fick bryta på dagens första sträcka och fransmannen Fourmax fick problem på SS6 och kom aldrig till start till SS7. Polacken Kajetanowicz leder WRC 3.

 

 

Söndagens sträckor
Cetibeli 1 38,15 km kl 06,50 svensk tid
Marmaris 1 7,05 km kl 08,08
Cetibeli 2 38,15 km kl 10,10
Marmaris 2  Power Stage 7,05 km kl 12,18

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter