Skip to content

Tänak, Östberg, Solberg snabbast

Ott Tänak snabbast på dagens shakedown inför Rally Estonia rallyt start ikväll . Esa-Pekka Lappi näst snabbast. WRC2 ledaren Mads Östberg snabbast i klassen före landsmannen Ole Christian Veiby. JWRC kör sin andra deltävling i Estland och här var unge finländaren Pajari snabbast.

Som väntat visade Ott Tänak att hemmarallyt Rally Estonia som han vunnit 4 gånger är ett rally som är hans. Tänak körde tre rundor på dagens 6,23 km långa shakedown och fick bästa tiden på alla tre rundor, sista rundan blev tiden 2,56,8 och det är nästan två sekunder före, lite av en överraskning Esa-Pekka Lappi i Ford . Lappis tid 2,58,3 efter fem rundor. Inför rallyt har många satt ett varningsfinger för att Kalle Rovanperä kan stå som slutsegrare på söndag , Kalle fick tiden 2,58,4 efter tre körda rundor i sin Toyota Yaris . VM ledaren Seabstien Ogier som går ut först ikväll på SS1 fick fjärde bästa tiden, drygt 2 tiondelar efter Teamkamraten Rovanperä. Neuville femte  plats och Svenska Rallyt vinnaren Elfyn Evans sjätte bästa tiden efter tre rundor. I WRC 2 klassen var klassledaren Mads Östberg snabbast i sin PH sport sponsrade Citroen C3 R5, Landsmannen Ole-Christian Veiby tvåa och Pontus Tidemand tredje bästa tiden i sin Toksports Skoda Fabia R2 Evo .  JWRC klassen som gör sin andra deltävling i Estlands rallyt var Finländaren Pajari snabbast före hemmaföraren Ken Torn och tredje bästa tiden fick Pontus Lönnström som gör debut i JWRC i år, JWRC ledaren sen vinsten i Svenska Rallyt Tom Kristensson fick sjätte bästa tiden, nästan 3 sekunder efter Lönnström .  I WRC3  var Oliver Snabbast med 3,10,9 efter bara en runda exakt samma tid som finländaren Jari Huttunen i Hyundai.

Topp fem Shakedown WRC

Tänka /Järveoja Hyundai  2,56,8
Lappi/Ferm Ford 2,58,3
Rovanperä/Halttunen Toyota 2,58,4
Ogier/Ingrassia Toyota  2,58,8
Neuville/Gilsoul Hyundai  2,58,6

WRC 2 Topp tre
Östberg/Eriksen Citroen 3,09,4
Veiby/Andersson Hyundai  3,10,3
Tidemand/Barth Skoda  3,11,9

WRC 3 topp tre

Solberg/Johnston Volkswagen 3,10,9
Huttunen/Luuka Hyundai 3,10,9
Kaur/Simm  Skoda 3,11,9

JWRC topp tre
Pajari/Salminen  3,31,7
Torn/Pannus  3,32,4
Lönnström/Gustavsson  3,35,0

Första sträckan startar kl 18.00 ikväll.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter