Skip to content

18 sträcksegrar av 18 möjliga i premiären för Rådström/ Johansson

Dennis Rådström klassegrare Rally Bohemia

Det blev succé för Rådström o Johansson i helgens (11-12 Juli)Rally Bohemia. Dennis Rådström och kartläsaren Johan Johansson utklassade alla hemmaförare i det tjeckiska asfaltsrallyt genom att vinna rallyts samtliga 18 sträckor i klassen.

Dennis o Johan kom till tjeckiska rallyt med en helt ny bil, Ford Fiesta R4, som kommer från M-Sport Poland, En bil som paret Rådström o Johansson verkade trivas i, redan första starten trots att man inte hunnit med många testmil tillsammans med Orzak teamet. Dennis o Johan kopplade greppet redan första sträckan Staromestska 1 4,94 km, man var hela 8,1 sekunder snabbare än hemmaföraren Pohidal Jun i Peugoet 208 R2 på den korta sträckan.  På sträcka 2, Hradcany 7,67 km utökade svenskarna totalledningen i klassen och var i ledning med nästan halvminuten. Efter första dagens 11 sträckor och 11 sträcksegrar var Rådström/Johansson i klassledning med över 2 minuter till paret Broz/Teslmsky i Peugoet 208 R2.  Etapp 2 (söndag) innehöll 7 sträckor Svenskparet fortsatte sin sträcksegrar och utökade ledning rejält genom att vinna SS14 rallyts längsta sträcka,  Radostin 1 21,68 km  hela 26,7 sekunder före hemmaföraren Broz,  en sträcktid som gjorde att Dennis o Johan var i ledningen med hela 3 minuter och 47 sekunder före hemmaföraren inför rallyts 3 avslutande sträckor, som innehöll långa Radostin ännu en gång och där var svensk paret 11,7 före en annan  hemmaförare Stritesky, även han i Peugoet 208 R2. Efter sina 18 sträckseger och rallyt sista kunde Dennis Rådström o Johan Johansson  segra i klassen med över 4 minuter till hemmaförarna Broz på andra plats och Stritesky 5,13 efter. Rådström o Johansson som inför 2020 lämnade JWRC för att satsa på FIA ERC är helnöjda med nya Ford bilen och är redo för första FIAERC tävlingen  Rally di Capitale i Rom om fjorton dagar.

Totalvinnare av Rally Bohemia 2020 blev hemmaföraren Jun Pech Vaclav i en Ford Fiesta RS WRC 6,4 sekunder före Skodas Jan Kopecky , Jari Huttunen i Hyundai i20 R5 var i ledningen efter  efter lördagens etapp men avåkning på söndagen första sträcka som kostade honom drygt 6,3 sekunder och ledningen. Finländaren slutade på en tredje plats.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter