Skip to content

South Swedish rally ställs in

Det är inte bara WRC som ställer in kommande tävlingar. Idag kom beskedet att SM deltävling nr 2 South Swedish Rally ställs in.

Arrangörerna som i tidigare skede flyttat fram tävlingen har nu beslutat att ställa in och sikta på comeback 2021. Föreningen South Swedish Rally ordförande Anders Martinsson  skriver i ett pressmeddelande
-South Swedish Rallys tävlingsledning har tagit beslutet att ställa in tävlingen 2020 under rådande omständigheter.
Det är olyckligt, men beslutet är taget efter noga övervägande.
Det har inte saknats kreativitet i försöken att genomföra tävlingen, men vi kommer inte att leta kryphål eller egna tolkningar för att få till detta event.
Fortfarande är prognoser och situationens allvar allt för viktigt. Med största sannolikhet kommer det att vara fortsatt smittspridning och en hård belastning på landets sjukvård under sommaren 2020.
Hur mycket vi ändå hoppas och anpassar vår tävling måste även vi ta vårt samhällsansvar. Att borträkna tävlande och funktionärer i volymen av storleken på eventet minskar inte
möjligheten eller risken för smittspridning. Vi har även varit i kontakt med polisen och hittar ingen lösning som gör att vi kan genomföra tävlingen enligt deras föreskrifter.
Därför väljer vi, med nedstämdhet och besvikelse, att ställa in årets upplaga och gå vidare och blicka framåt mot 2021. Då är målet att åter köra en tävling som planeras utifrån den kunskap och intresse som denna organisation besitter.

Även Rally SM deltävling Skilling 500 är sedan tidigare inställt. Snapphanerallyt med datum 14 augusti fortsätter sin planering

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter