Skip to content

Toyota Gazoo Racing WRT kommer med fem Yaris till Rally Finland

Rally Finland 2019 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Tommi Mäkinens Toyota team kommer med fem Yaris till Rally Finland. Sedan starten i WRC som fabriksteam 2017, har man dominerat det finska grusrallyt med segrar 2017 Esa-Pekka Lappi, Ott Tänak 2018 och 2019. Tidigare år har man haft 3 förare till start, Ott Tänak, Jari-Matti Latvala, Kris Meeke 2019, Latvala,Tänak Lappi 2018 och 2017  Lappi, Latvala och Juho Hänninen. I år har man ju tre nya förare, Sebastien Ogier, Elfyn Evans , Kalle Rovanperä. Hemmaföraren Jari-Matti Latvala som varit med sen starten av teamet blev ju som bekant utan fabriksstyrning för teamet i år men i samarbete med Mäkinen så kommer den populära finländaren Latvala till start i sitt hemma rally för 17:e gången och sin 210:e WRC start i karriären , tre segrar har det blivit i hemmarallyt . Ogier har en seger sen tidigare i rallyt, 2013 med Volkswagen, Elfyn Evans som har en seger, Rally Sweden , tredje plats i Monte Carlo och en fjärde plats i Mexico hittills i år för Toyota.    Hemmaföraren nr 2 i teamet Kalle Rovanperä gör sitt första år som fabriksförare, men har under två år dominerat WRC2 klassen i rallyt, 2019 vann han samtliga 23 sträckor i klassen med sin Skoda Fabia. Femte föraren som kommer till start för teamet är Japanska adapten Takamoto Katsuta.
På grund av Corona epedimin och den finska regeringens restriktioner, är det ännu oklart om Neste Rally Finland kan köras som planerats 6-9 Augusti eller om man tvingas flytta till september, beslut väntas inom kort.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter