Skip to content

Riksidrottsförbundet bevakar SBF

Det är mycket ovanligt att ett medlemsförbunds styrelse inom Riksidrottsförbundet inte beviljas ansvarsfrihet av revisorerna. För Elin Johanssom, jurist på RF (riksidrottsförbundet) är det första gången som hon är med om detta. Enligt Elin Johansson är det möjligt för ombuden till Bilsportsförbundets stämma, att lägga in ”ansvarsfrihetsbevakning” vilket innebär att speciell bevakning av styrelsens arbete under ett år och att styrelsen skall redovisa åtgärder gällande revisorernas ansvarsfrihetsfråga. Ombuden kan också avslå revisorernas förslag och ge styrelsen ansvarsfrihet för 2019. RF har med anledning av detta, tagit beslut att oavsett beslut på bilsportsförbundets kongress, så kommer riksidrottsförbundet att bevaka Svenska Bilsportsförbundets hantering i frågan.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter