Skip to content

Hyundai.s Andrea Adomo :Nu måste vi sitta i baksätet

Hyundai Motorsport Team Director Andrea Adamo Photographer: Helena El Mokni Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Sedan rally Mexico avslutades , har Hyundai Motorsports personal baserat sig i hemlandet Tyskland i linje med regeringens ansträngningar att hantera Cotono virusets spridning.  Även om det hos oss i dagsläget inte finns några bekräftade fall av COVOD-19 , bland personalen så har man bestämt att alla får jobba hemifrån om man vill, för att skydda sig själva och andra.  Team chefen för Hyundai Motorsport, Andrea Adamo har från sin bostad reflekterat över en svår period och klargjort att företagets motorsportverksamhet tar plats i baksätet till världens nuvarande utmaningar lagt sig . I ett pressmeddelande svarar Andrea Adamo på lite frågor.
Andrea, för det första, hur är situationen med alla på Hyundai Motorsport?
-Det viktigaste att säga är att alla mår bra, eller åtminstonde så mycket som möjligt under omständigheterna, Vårt företag är beläget i Bayern, som har varit stängt område sedan slutet av förra veckan. Vi har varit tvungna att begränsa vår verksamhet, men i själva verket hade vi redan tidigare vidtagit vissa åtgärder, vår personals hälsa och välbefinnande har högsta prioritet.
Vilken typ av åtgärder har du vidtagit?
-Med över 250 anställda från 27 olika länder ville vi ge personalen chansen att komma hem innan situationen förvärrades. Vi vidtog åtgärder för att skapa möjligheter att jobba hemifrån, så att vi kan hantera så mycket som möjligt av den tekniska verksamheten. Vi försöker få ut det bästa av situationen, runt om  i världen finns det större problem än motorsport i detta ögonblick, så vi försöker bara tänka på det och hålla våra prioteringar igång.
Hur enkelt är det att arbeta på distans för en organisation som Hyundai Motorsport?
– Lyckligtvis lever vi i en tid där kommunikation via virtuella verktyg är mycket avancerad och effektiv . Vi kallar till möten då och då, vi har tillgång till egna servrar, och vi försöker hålla varandra uppdaterade. Det är långt ifrån en optimal situation, men det är också långt ifrån det största problemet som världen står inför. Vi måste vara avslappnade och vara redo för när saker och ting kommer att börja om igen, vilket det kommer att göra.
Hur utmanande var Rally Mexico att hantera i Corona problemen och ett rally på samma gång?
-Vi är inte hjältar för att man hade en utmaning i Mexico, det är en del av jobbet och det finns människor som jobbar på sjukhus och som står inför mycket tuffare omständigheter. Vi hade alla möte och man kom överens om att avsluta rallyt tidigare, så att alla  kunde ta sigillbaka till Europa, där de flesta av oss är baserade. Det fanns andra mindre team och med mindre resurser för att hantera situationen, så vi hade globalt ansvar att hjälpa de också, Ibland är det viktigt att vara mindre självisk och att titta på helheten.
Vad är dina reflektioner om de tre WRC rallyn som ägt rum hittills i år?
-Min huvudsakliga reflektion är att 2020 års WRC redan har varit annorlunda. Den enda tävling som körts ordentligt var Monte-Carlo. Sen hade vi Sverige, på vägar som var ganska obeskrivliga, och sedan Mexico som kortades av, under skuggan av utbrottet. När jag ser tillbaka på de rallyna kan jag inte säga att jag är lycklig, OK, vi vann i Monte, så från ett rent känslomässig synvinkel är vi nöjda, men vi hade några prestandabegränsningar. Sverige var jag inte nöjd med och Mexico hade tillförlitlighets frågor som gjorde mig mycket upprörd. Från dessa får vi all motivation vi behöver för att göra Back up.Vi måste respektera styrelse som tillåter oss  att tävla i mästerskapet, och att vara professionell. Vi måste fokusera och förstå vad vi kan göra bättre.
Är du i kontakt med förarna i dagsläget?
-Jag är i ständig kontakt med alla teamen och dess personal oavsett vilken kategori, Vi använder WhatsApp meddelanden för att hålla kontakten, Om något, så är jag mer i kontakt med dem nu. De är alla en del av Hyundai Motorsport, så jag försöker hålla dom uppdaterade. Vi är alla medlemmar i företaget, så vi måste alla vara delaktiga i vad som händer.
Tar du dig tid för dig själv under denna svåra tid?
-Jga skulle ljuga om jag sa att jag jobbade för fullt. Jag har turen att bo i en liten by i bergen över Aschaffenburg i Tyskland. Precis utanför min tröskel har jag skogen så jag kan ta en promenad, Jag föröker hålla mig frisk. Det är viktigt att använda den här tiden för att ta hand om sig själv.
Har du några speciella meddelanden till alla rally fans?
-Vi försöker alla att gåra vår egen lilla bit av stöd i denna svåra tid. Vi vill dela Hyundais innehåll med fansen och att arbeta igenom denna period. Även om det finns andra prioriteringar än motorsport, vill vi att folk skall veta att vi finns hos dom medan de stannar hemma . Vi vet inte när saker och ting kommer att återgå till det normala. Vi måste hålla fokus, vara positiva och hantera det som finns i vår kontroll. Avslutar Andrea Adamo 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter