Skip to content

Rally Sweden söker sig norrut redan 2022

Photo; CB media arkiv

Efter 2019 års rally utan snö, och ett allt större krav från FIA och WRC promotorn att Svenska Rallyt skall vara ett riktigt snörally, söker sig nu organisationen för Rally Sweden norrut. VD Glenn Olsson säger till Sveriges Radio Värmland –Vi har inget val då Värmland har förbrukat sin trovärdighet i att leverera snö och vi måste agerar efter något som är förnuftigt.
Glenn Olsson har därför sänt förfrågningar till olika kommuner i dom fyra nordligaste länen, Jämtland, Västerbotten, Västernorrlan och Norrbotten om intresse finns att arrangera Sveriges största årliga sporthändelse och att man är villig att investera. Om det skulle ske en flytt redan 2021 är mycket osäkert, då det krävs ett beslut redan denna vecka från någon kommun som säger ja. Vi måste börja redan nästa vecka med planering för nästa års Rally, men att vi då ska hinna med en flytt till 2021 är ganska orealistiskt, men till  2022 är det fullt möjligt och realistiskt, enligt VD för Rally Sweden Glenn Olsson. Det svenska VM rallyt är starkt förknippat med Värmland och har i stort sett gått på länets vägar i rallyts 65 åriga historia.  En klubb som har visat stort intresse och redan tagit kontakt med sin kommun Umeå för en diskussion , är SM arrangören Vännäs Motorklubb .

 

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter