Skip to content

Tom Kristenssons andra raka Svenska Rallyt Seger

Tom Kristensson/Joakim Sjöberg JWRC vinnare Rally Sweden 2020

Tom Kristensson gjorde sin första WRC start just i Svenska Rallyt 2019 i JWRC klassen och liksom i årets svenska VM rallyt som är premiär för klassen slutade det med seger , Tom med Henrik Appeslkog 2019 slutade totaltvåa  i JWRC och valdes till 2019 års Rockie . I år fanns Joakim Sjöberg i skåningen Kristenssons högerstol och man kunde tillsammans upprepa 2019 års resultat efter tre sträcksegrar av 8 möjliga. Tom hade en kamp om segern med lettländaren Martin Sesks  som slutade 2:a 37,8 efter Kristensson. Estländaren Ken Torn slutade trea, över minuten efter. Pontus Lönnström som gjorde JWRC premiär fick problem redan på första sträckan, en punktering kostade 4 minuter,  men kom tillbaka på lördagen med en sträckseger och det blev  även en sträckseger på Power Stage sträckan Likenäs och därmed två extra poäng då man i klassen får en poäng för varje sträckseger. Lönnström slutade på en åttonde plats i klassen.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter