Skip to content

Evans i topp

Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Äntligen kan man säga, så är första sträckan av Rally Sweden avklarad i ett vinterlandskap utan snö, Kyla o solsken har gjort att SS1 Hof-Finnskog 21,25 km kördes nästan i perfekta förhållanden, IS och lite snö på sträckan. Elfyn Evans fortsätter imponera i sin Toyota, Engelmannen var snabbast på sträckan 1,1 sekunder före fjolårsvinnaren Ott Tänak Hyundai. Ungtuppen Kalle Rovanperä som gör sin andra start som fabriksförare var tredje snabbast på sträckan, trots att han själv inte var nöjd , gjorde några misstag och var inte riktigt nöjd med bilen, men ändå bara 2,0 efter teamkamraten Evans. Sebastien Ogier fyra +2,9, Jari-Matti Latvala i sin privatsponsrade Toyota Yaris nionde bästa tid +11,9. Bäste Ford på sträckan Esa-Pecka Lappi på en sjätte plats 6,3 efter. Craig Breen som imponerade på gårdagens shakedownsträcka 9,4 efter, på en åttonde plats i sin Hyundai. I WRC2 tog Ole Christian Veiby sträckseger på sin hemma sträcka med sin Hyundai 6,7 före Mads Östberg Citroen, Pontus Tidemand som gör sitt första rally  för Toksport i Skoda Fabia R5 10,4 efter. WRC3  är det dubbelt finskt i täten, Emil Lindholm snabbast i sin Skoda R5 0,6 före Jari Huttunen i Hyundai . Johan Kristoffersson VW Polo R5 är trea 4,0 efter. Ytterligare en finsk på fjärde plats Eerik Pietarinen Skoda R5 +7,4. Oliver Solberg femma +11,3.  Fjolårsvinnaren i JWRC Tom Kristensson snabbast hittills efter att i skrivande stund 6 förare kört sträckan

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter