Skip to content

Ogier besviken i sitt sista Monte Carlo rally

36 årige fransmannen Sebastien Ogier född i Rally Monte Carlo Rallyts serviceplatsort 2020 GAP, har vunnit sitt hemma rally 6 år i rad 2014-2016 Volkswagen 2017-2018 Ford (M-sport) och 2019 för Citroén  och är sexfaldig världsmästare (2013-2018). Ogier meddelade ifjol att 2020 blir hans sista som fabriksförare i WRC, samtidigt som han lämnade Citroén och gick över till Toyota denna säsong. Till WRC.com säger Ogier: Vi kan inte förneka en liten besvikelse över att inte kunna vinna mitt hemmarally sista året, det är lite frustation att jag inte hamnade överst på pallen, Men 22 VM poäng i vårt första med Toyota är helt klart ett bra resultat, det är bra för resten av säsongen, detta mycket beroende på den goda stämningen som finns i teamet, och den postiva känslan jag har bakom ratten i Toyotas Yaris, men vi måst sätta ribban högre dom kommande tävlingarna för Yaris potential är obestridig.
Sebastien Ogier startade sin rally  karriär inom WRC kalendern 2008 och Corona Rally Mexico,  en start som slutade med en seger i JWRC med Citroen C2 S1600, 2010 blev första starten i Rally Sweden 2 år före sin första i hemma rallyt Rally Monte Carlo.Redan sin andra start i hemmarallyt blev det pallplats en andra plats i Volkswagen Polo R, hans första år som fabriksförare redan året därpå blev det seger i franska WRC rallyt som fortsatte med ytterligare fem segrar på raken. Ogier har vunnit Rally Sweden tre gånger, 2013,2015 och 2016 för Volkswagen Motorsport i Polo R WRC.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter