Skip to content

Kris Meeke avslutar WRC tävlande

Kris Meeke sista WRC start RACC rallyt 2019 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

40 årige engelsmannen Kris Meeke avslutar sin förar karriär i WRC, efter att blivit utan fortsatt kontrakt med Toyota stallet efter 1 år. Meeke började sin WRC karriär redan 2003 i WRC2 med en Opel Corsa S1600. 2014 blev det en fabriksstyrning för Citroen, som varade fram till Rally de Portugal 2018, då han fick sparken från det franska teamet efter för mycket avåkningar och kraschade bilar. Lite överraskande blev det kom back redan i år, och då i Toyota Gazoo Racing, en sits som var ganska trygg för även 2020, men efter att Ogier o Evans skrivit kontrakt med det japanska teamet fick britten Meeke stå utan kontrakt. Meeke meddelade på sociala medier i början av veckan, att han lägger av med sin WRC satsning. 104 WRC starter. 5 segrar,13 pallplatser och 94 sträcksegrar hann det bli för Colin Mcrae adapten Meeke. M-Sport är det enda av de tre fabriksteam som har en plats ledig, men detta alternativ har aldrig varit aktuellt för engelsmannen. En annan förare som lämnar WRC2020 är Hayden Paddon, som vill fortsätta sitt goda samarbete han har med Hyundai New Zealand, därför är han heller inte intresserad av en M-Sport styrning.

Dela

Läs mer

Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...
Skoda visar intresse för Rally 1
Både FIA och WRC promotorn söker efter fabrikanter som fabriksteam...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter