Skip to content

Ogier, Evans , Rovanperä Toyota Gazoo WRT 2020

Elfyn Evans, Saebatien Ogier, Kalle Rovanperä . Toyota förare 2020

Etfter flera veckors spekulationer presenterade idag Toyota Gazzo Racing med Tommi Mäkinen i spetsen sina förare för 2020. Att Sebastien Ogier skulle finnas med i stallet var ganska klart efter alla spekulationer,  efter att Citroen hoppat WRC med omedelbar verkan . Fransmannen Ogier som tidigare i år sagt, att 2020 blir sista säsongen i WRC kontraktet med det japanska teamet är enbart för 1 år.  Lite mer överraskande var väl att Elfyn Evans hamnade i Toyota, efter att  varit M-Sport trogen sedan 2012. I pressmeddelandet står inget om hur långt kontrakt Walesaren Evans har tecknat.. Kalle Rovanperä har ju varit aktuell för Toyota sedan i somras, så det var väl ingen överraskning.För finländaren Rovanperä är det ett kontrakt för enbart 2020. Lite märkligt är att Mäkinen nästan gjort klart efter RACC rallyt att Kris Meeke skulle finnas med, men det blev bara en säsong för engelsmannen som efter att Han fått ”sparken” från Citroen, fick en chans i det japanska teamet styrd av Mäkinen. Att Jari-Matti Latvala med sina 208 WRC starter skulle hamna utanför var väntat efter hans senaste prestationer. Frågan är om 2019 var sista året vi fick se Latvala i en WRC bil  eller om han lägger hjälmen på den berömda hyllan efter 18 segrar, 67 pallplatser och 539 sträcksegrar.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter