Skip to content

Ogier, Evans , Rovanperä Toyota Gazoo WRT 2020

Elfyn Evans, Saebatien Ogier, Kalle Rovanperä . Toyota förare 2020

Etfter flera veckors spekulationer presenterade idag Toyota Gazzo Racing med Tommi Mäkinen i spetsen sina förare för 2020. Att Sebastien Ogier skulle finnas med i stallet var ganska klart efter alla spekulationer,  efter att Citroen hoppat WRC med omedelbar verkan . Fransmannen Ogier som tidigare i år sagt, att 2020 blir sista säsongen i WRC kontraktet med det japanska teamet är enbart för 1 år.  Lite mer överraskande var väl att Elfyn Evans hamnade i Toyota, efter att  varit M-Sport trogen sedan 2012. I pressmeddelandet står inget om hur långt kontrakt Walesaren Evans har tecknat.. Kalle Rovanperä har ju varit aktuell för Toyota sedan i somras, så det var väl ingen överraskning.För finländaren Rovanperä är det ett kontrakt för enbart 2020. Lite märkligt är att Mäkinen nästan gjort klart efter RACC rallyt att Kris Meeke skulle finnas med, men det blev bara en säsong för engelsmannen som efter att Han fått ”sparken” från Citroen, fick en chans i det japanska teamet styrd av Mäkinen. Att Jari-Matti Latvala med sina 208 WRC starter skulle hamna utanför var väntat efter hans senaste prestationer. Frågan är om 2019 var sista året vi fick se Latvala i en WRC bil  eller om han lägger hjälmen på den berömda hyllan efter 18 segrar, 67 pallplatser och 539 sträcksegrar.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter