Skip to content

M-Sport tackar Elfyn Evans

Elfyn Evans / Daniel Barritt - Första WRC start för M-sport Vodafone Rally de Portugal 2013.

Den snart 31 årige Walesaren Elfyn Evans lämnar M-Sport o Ford efter 12 år och fem år i M-Sport WRT. Evans karriär började redan 2006, då i en Nissan Micra och dom engelska mästerskapen , men redan året därpå blev det Ford och Fiesta ST och dom Engelska mästerskapen, Första internationella blev Neste Oil Rally Finland 2011, 2012 blev det WRC Academy som Evans vann totalt. Rean året därpå blev det samarbete med M-Sport och en första start i  Vodafone Rally De Portugal med en 23 plats i totalen . 2014 blev det full säsong i M-Sport WRC med 2 fjärde placeringar som bäst, Mexico och det tyska asfaltsrallyt. 2016 blev det en blandning av starter för M-sport och Dmack British Rally Team fortfarande i Fords färger .   2017 kom första och hittills den enda WRC segern för Walesaren tillsammans med kartläsaren Daniel Barrit vann man hemma rallyt Dayinsure Wales Rally GB. Totalt har det blivit 86 WRC starter, en seger och nio pallplatser för Elfyn Evans i Ford, som nu kommer att sitta i Toyota Yaris för Toyota Gazoo racing från och med nästa år. Efter att Toyota offentliggjorde flytten för Evans, kom ett pressmeddelande från M-Sport där man tackade för ett gott samarbete under alla år. Malcolm Wilson M-Sports direktör:
Under de senaste tio åren har jag sett att Elfyns utvecklats till en förare i världsklass-all bakom ratten i våra Ford Fiesta bilar. Han är det perfekta exepmlet på hur en ung förare kan utvecklas genom, Fords ”Ladder of opportinity” och vi önskar honom lycka till i framtiden. Vi vlle behålla honom för 2020, men tyvärr har det inte varit möjligt. Med det sagt, är jag fortfande extremt stolt över allt vi uppnått tillsammans och den del M-Sport har spelat i hans utveckling, Elfyn har blivit en betydelsfull person på rallysportens högsta nivå, och det säger sig självt att han alltid kommer att vara en del M-Sports familjen.

Själv säger Elfyn Evans om sin tid i M-Sport:
M-Sport o Ford har varit en stor del av min karriär. Jag började tävla med Fiesta ST redan 2007 och har sedan dess kört nästan alla Fords Fiesta som utvecklats av M-Sport-ända fram till Fiesta WRC, Jag har haft möjlighet att arbeta med talngfulla och motiverade människor, av vilka många har blivit livslånga vänner. Jag tar med mig fantastiska minnen och är evigt tacksam för de möjligheter som Malcolm har gett mig och alla som passerat Dovenby Halls dörrar gett mig. Tack för allt, och jag önskar er alla framgång under de kommande åren i WRC. 

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter