Skip to content

Pontus Tidemand aldrig sämre än 2:a i Wales

Pontus Tidemand Rally Turkey 2019. Photo: M-Sport

Till helgen gör Pontus Tidemand och Ola Floene sin fjärde start för M-sport, Rally Wales GB 3-6 oktober. För Pontus blir det fjärde starten i det engelska VM rallyt, 2016 blev det en andra plats i WRC2 klassen i en Skoda med kartläsaren Jonas Andersson , 2017 blev det en seger i klassen och ytterliggare en andra plats 2018 i WRC2 klassen för Skoda Motorsport. Pontus som är nöjd med testerna i WRC Fiestan och säger :

Jag gillar Wales mycket, det passar mig och min körstil ganska bra, Har ju startat här tidigare vilket stärker mitt självförtroende, men jag kommer att köra mot redan etablerade fabriksförare och årets WRC är ju stentufft, med hårt tempo på sträckorna. I slutet av Rally Turkey könde jag mig som om jag hittat rätt inställning för mig och att jag kunde använda min erfarenhet som jag ville. Vi har haft ett bra test med teamet förra veckan och jag känner mig mer o mer hemma i bilen, Wales Rally GB blir mitt andra grusrally med Ford Fiesta WRC, därför hoppas jag att kunna känna mig mer säker. säger Pontus och fortsätter. Den största utmaningen i Wales är alltid det oförutsägbara vädret. Vi måste vara förberedda på allt-regn,dimma,lera och med ständiga greppförändringar, Sträckorna är kanske inte tekniskt knepiga, men förhållandena är verkligen oförutsägbara och det är det som gör det så utmanande. Vädervariationerna ändrar sträclornas karaktär beroende vilket område vi befinner oss i. Och det gäller att anpassa sig till alla desaa olika ytförändringar.

Pontus o Ola kommer tillsammans med Elfyn Evans och Teemu Suninen till start för M-sport Teamet . Evans som efter en skada i Rally Estonia missat Rally Finland och Turkey är tillbaka i M-sport. Elfyn som vann det engelska rallyt 2017. Suninen gör sin andra engelska start för M-sport . Richard Millener som gör sitt första Rally Wales som Team chef är glad att få tillbaka Elfyn Evans i både teamets o Evans egna hemmarally och tycker att alla tre förarna Tidemand, Evans och Suninen har förutsättningar att göra ett bra resultat och säger:
Rally Wales är ett tufft rally med otroligt långa dagar,som påfrestar både teamet och förarna , men om vi kan behålla fokus ser jag ingen anledning till varför inte vi skall vara med i toppen och vi jobbar stenhårt för att nå ett bra resultat  på vår hemmamark. 

Förutom Tidemand ,Evans o Suninen. kommer Gus Greensmith och Hayden Paddon till start för teamet i WRC2pro klassen.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter