Skip to content

Frusterad Hyundai Boss sätter press på teamet

2019 FIA World Rally Championship Round 10, Rallye Deutschland 22-25 August 2019 Hyundai Motorsport Team Director Andrea Adamo Photographer: Helena El Mokni Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Hyundai Motorsport Team Chef  Andrea Adamo Photo: Helena El Mokni

Italienaren Andrea Adamo som lite överraskande blev Hyundai:s nya team chef vid årskiftet , detta efter att man inte förlängt kontraktet med Michel Nandal, som i princip varit med och byggt upp Hyundai Motorsport sedan starten 2012. Under sina 8 månader som team ”boss” har Adamo gjort sig uppmärksam på många sätt. Kraftiga uttalande och lite spydig om inte media ställer rätt frågor. Efter det tyska rallyt och besvikelsen att man inte fick en pallplats, ryter nu Adamo till igen och säger i ett pressmedelande att man inte har råd med flera misstag. -Nu gäller ”no more error”. Vi måste vara självkritiska och se till att få ett bra fungerande  team, Vår Hyundai i20 skall vara konkurrenskraftig  som skall klara av att konkurera och  utmana Toyota. –Vi har inte råd att sitta o vänta på andras problem. fortsätter Andrea.  Till helgens Rally Turkey kommer Dani Sordo att  göra comeback , och det blir hans  första start i Turkiet. Andreas Mikkelsen  var Hyundais bäste  förare ifjol, med en femte plats. Thierry Neuville som  fick stötdämparproblem redan första dagen och fick bryta etappen för en omstart på lördagen, slutade på en 16:e plats totalt.

Dela

Läs mer

Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...
Skoda visar intresse för Rally 1
Både FIA och WRC promotorn söker efter fabrikanter som fabriksteam...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter