Skip to content

Subaru start igen för Oliver Solberg

17 årige Oliver Solberg har hittills i år gjort 31 starter, Blivit Baltic mästare , vunnit Latvalia mästerskapen, seger i ERC 1 Junior och därmed den yngsta i historien som vunnit ett ERC rally. Solberg som fyller 18 o ”körkort” den 23 september, är ju redan klar för sin första start i ett WRC event, Rally Wales GB i WRC2 klassen, en start som hela rallyvärlden pratar om, då pappa Petter kommer att starta i samma klass. Båda kommer till start i Volkswagen Polo R5. Men innan dess kommer unge Solberg att återigen göra en start i Amerikanska Mästerskapen för Subaru USA, Susquehannock Trail performance Rally, 12-14 september i Wellsboro Pennsylvania, ett grusrally på 15 specialsträckor och 244,48 km. Oliver som redan i det första amerikanska rallyt 100 Acre World blev total tvåa och överraskade hela den amerikanska eliten redan nästa tävling i mästerskapet DirtFish Olympus Rally blev det en totalseger . Tredje deltävlingen Idaho Rally International slutade med en nionde plats efter punkeringar som kostade tid. I fjärde tävlingen New England Forets Rally, blev det en femte plats. Solberg som i dom tre senaste tävlingarna i Amerikanska Mästerskapen haft franske kartläsaren Denis Giraudet, kommer att till rallyt få sin ordinarie kartläsare, Engelsmannen Aaron Johnston i högerstolen. Inför rallyt så är unge Solberg på en femte plats i Amerikanska Rally Championship med 53 poäng , team kamraten i Subaru stallet David Higgins leder med 102 poäng.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter