Skip to content

Fyra förare måste prestera

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 -WRC DEUTSCHLAND  PHOTO : @World

WRC närmar sig slutet av säsongen och dom fyra fabriksteamen börjar se över sina fabrikskontrakt. Hetaste namnet är Ott Tänak och rykten har florerat att Estländaren är klar för Toyota ännu ett år, Men igår på serviceplatsen för det tyska VM rallyt gick M-Sports Teamchef Malcolm Wilson utmed med nyheten att diskussioner med Tänak fortsätter. Andreas Mikkelsen som som under året haft svårt att få till det och bytts ut under några tävlingar i år , måste prestera i helgens asfaltsrally för Hyundais team chef Andrea Adamo, för att överhuvudtaget vara aktuell inför nästa år. Kris Meeke som fick sparken mitt under säsongen 2018 från Citroén men fick överraskande en plats i Toyota stallet i år, har väl inte gjort så bra ifrån sig och hans plats i stallet har ifrågasatts, speciellt efter hans misstag i Finland, så en plats 2020 är nog inte att räkna med för engelsmannen. Jari-Matti Latvala som gjort över 200 WRC starter i sin karriär, har heller inte presterat för Toyota utan är ett högst osäkert kort för en fabriksplats 2020.  Citroens Sebastien Ogier har ju offentliggjort att han kommer sluta efter säsongen 2020 och troligtsvis kommer inte franska Citroen stallet att släppa honom till annat stall sista året i hans karriär. Esa Pekka Lappi kommer troligen också att få stanna i Citroen stallet inför nästa säsong. Hyundais Belgaren Thierry Neuville  går in på sitt tredje o sista kontraktsår med Hyndai 2020. Skodas WRC2pro förare, finske stjärnan Kalle Rovanperä  är enligt uppgifter klar för en av dom tre platserna i Toyota stallet nästa år.

Du kan följa hela Adac Rallye Deutschland i vår uppdaterade live text  klicka här. https://dev.worldrally.wpbyran.se/livetext-wrc/

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter