Skip to content

Fyra förare måste prestera

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 -WRC DEUTSCHLAND (DEU) - WRC 16/08/2018 to 19/08/2018 - PHOTO : @World
FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 -WRC DEUTSCHLAND  PHOTO : @World

WRC närmar sig slutet av säsongen och dom fyra fabriksteamen börjar se över sina fabrikskontrakt. Hetaste namnet är Ott Tänak och rykten har florerat att Estländaren är klar för Toyota ännu ett år, Men igår på serviceplatsen för det tyska VM rallyt gick M-Sports Teamchef Malcolm Wilson utmed med nyheten att diskussioner med Tänak fortsätter. Andreas Mikkelsen som som under året haft svårt att få till det och bytts ut under några tävlingar i år , måste prestera i helgens asfaltsrally för Hyundais team chef Andrea Adamo, för att överhuvudtaget vara aktuell inför nästa år. Kris Meeke som fick sparken mitt under säsongen 2018 från Citroén men fick överraskande en plats i Toyota stallet i år, har väl inte gjort så bra ifrån sig och hans plats i stallet har ifrågasatts, speciellt efter hans misstag i Finland, så en plats 2020 är nog inte att räkna med för engelsmannen. Jari-Matti Latvala som gjort över 200 WRC starter i sin karriär, har heller inte presterat för Toyota utan är ett högst osäkert kort för en fabriksplats 2020.  Citroens Sebastien Ogier har ju offentliggjort att han kommer sluta efter säsongen 2020 och troligtsvis kommer inte franska Citroen stallet att släppa honom till annat stall sista året i hans karriär. Esa Pekka Lappi kommer troligen också att få stanna i Citroen stallet inför nästa säsong. Hyundais Belgaren Thierry Neuville  går in på sitt tredje o sista kontraktsår med Hyndai 2020. Skodas WRC2pro förare, finske stjärnan Kalle Rovanperä  är enligt uppgifter klar för en av dom tre platserna i Toyota stallet nästa år.

Du kan följa hela Adac Rallye Deutschland i vår uppdaterade live text  klicka här. https://dev.worldrally.wpbyran.se/livetext-wrc/

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter