Skip to content

18 R5 Skoda i ett starkt Sardinien

Jan Kopecky (CZE) performs during FIA World Rally Championship 2018 in Alghero, Italy on 09.06.2018 // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool // AP-1VX47Y1QS2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Jan Kopecky /Pavel Dresler Skoda Fabia R5, WRC2 vinnare Rally Sardinien 2018   Foto:  Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Hela 39 WRC2 ekipage är anmälda av 94 totalt, till Rally Italia Sardegna 13-16 Juni . Ett rekord i en WRC tävling. 18 Skoda Fabia R5, 9 Ford Fiesta R5,5 Hyundai i20 R5,  3 stCitroen C3 R5 och Volkswagens Polo R5 och en Peugeot 208. 5 av dom 39 R5 anmälda finns 5 i WRC2 pro  . Mads Östberg Citroén, Kalle Rovanperä Skoda, Jan Kopecky Skoda, Gus Greensmith  Ford och Lukasz Pienazek Ford, I VM klassen WRC2 finns bland annat Emil Bergkvist Ford och Ole Chritian Veiby Volkswagen Polo , Totalt är 11 anmälda till VM, Övriga 23 R5 förare är inte med i VM.  12 stycken finns anmälda i WRC klassen. Citroen, Ford, Toyota har sina ordinarie förare , Medan Dani Sordo gör ett inhopp igen för Hyundai, Andrteas Mikkelsen får förtroendet igen efter att bytts ut till Portugal rallyt mot Sebastien Loeb.  Sardinien blir också tredje deltävlingen i JWRC där Tom Kristensson JVM ledare finns på plats liksom Dennis Rådström . Totalt finns 11 junior anmälda.

Dela

Läs mer

Rally SM 2024 börjat ta form
Från och med 2024 kommer rally SM drivas i Bilsportförbundet...
Vilken födeldagspresent för Isak Reiersen
Isak, som idag 25 november fyller 20 år .Svensk juniormästare...
England i ERC 2024
Idag presenterades ERC kalendern för 2024. Tre nya arrangörer fins...
Kalle Rovanperä deltisförare 2024
Idag presenterade Toyota Teamets sin Line Up för 2024. Tvåfaldige...
Takamoto Katsuta Rally Japans stjärna med 9 sträcksegrar
Rally Japans hemmaförare Takamoto Katsuta med kartläsaren Aaron Johnston gjorde...
Elfyn Evans vinnare av Rally Japan
34 årige Walesman Elfyn Evans med kartläsaren Scott Martin dominerade...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter