Skip to content

18 R5 Skoda i ett starkt Sardinien

Jan Kopecky /Pavel Dresler Skoda Fabia R5, WRC2 vinnare Rally Sardinien 2018   Foto:  Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Hela 39 WRC2 ekipage är anmälda av 94 totalt, till Rally Italia Sardegna 13-16 Juni . Ett rekord i en WRC tävling. 18 Skoda Fabia R5, 9 Ford Fiesta R5,5 Hyundai i20 R5,  3 stCitroen C3 R5 och Volkswagens Polo R5 och en Peugeot 208. 5 av dom 39 R5 anmälda finns 5 i WRC2 pro  . Mads Östberg Citroén, Kalle Rovanperä Skoda, Jan Kopecky Skoda, Gus Greensmith  Ford och Lukasz Pienazek Ford, I VM klassen WRC2 finns bland annat Emil Bergkvist Ford och Ole Chritian Veiby Volkswagen Polo , Totalt är 11 anmälda till VM, Övriga 23 R5 förare är inte med i VM.  12 stycken finns anmälda i WRC klassen. Citroen, Ford, Toyota har sina ordinarie förare , Medan Dani Sordo gör ett inhopp igen för Hyundai, Andrteas Mikkelsen får förtroendet igen efter att bytts ut till Portugal rallyt mot Sebastien Loeb.  Sardinien blir också tredje deltävlingen i JWRC där Tom Kristensson JVM ledare finns på plats liksom Dennis Rådström . Totalt finns 11 junior anmälda.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter