Skip to content

Ogier fixade Citroén seger nr 8

Citroén som ifjol fick 1 seger och 3 pallplatser, ser ut att  gå emot ett succe år, med Sebastien Ogier och Esa-Pekka Lappi i teamet.  Ogier segrade i Monte Carlo i Svenska rallyt var det Esa-Pekka Lappi  på pallen med en andra plats. Helgens tredje deltävling ,den första på grus för året blev Ogiers 4:e seger i Mexico ,2013 0 2014 i Volkswagen, 2018 för M-sport. Genom Ogiers seger kan Citroén räkna sig som det dominerande teamet i Mexikanska hettan, genom 8 segrar av  15 möjliga. Fransmannen Ogier kunde överta ledningen redan på första dagen på SS5 , då Andreas Mikkelsen som varit i ledningen, körde av vägen och fick bryta dagen, Kris Meeke övertog ledningen på SS10, men efter att även han fått problem kunde Ogier behålla den ända in i mål. Många fick problem i det extremt tuffa rallyt, Lappi körde av vägen och fick bryta på lördags morgonen. Meeke o Latvala har haft tekniska problem. Sordo fick stopp på lördagen med elfel på Hyundaien Neuville har haft små problem hela rallyt och kunde inte hänga med i  toppen. Ogier, Tänak o Evans som lyckats hålla sig från några större problem. Det börjar bli en vana att Ott Tänak tar det lite lugnt första dagen för att sedan trampa lite hårdare på gasen som resulterade i en andra plats, den första pallplatsen för Toyota teamet i Mexico. Elfyn Evans som i stort sett legat tvåa i hela rallyt fick överlämna andra platsen på söndagens första sträcka efter en imponerad körning av engelsmannen i Ford.  Ogier kunde också vara snabbast på Power Stage och ta fem poäng, Kris Meeke4, Neuville 3, Sordo 2, och Lappi en poäng. 4 startande fanns i WRC2 klassen och där kunde hemmaföraren Benito Guerra gå emot en säker seger i sin Skoda Fabia R5 , Guerra vann med över 3 minuter till Bulacia Wilkinson även han i en Skoda Fabia R5.

Ogier/ Ingarssia Citroen 3,37,08,0
Tänak/Järveoja Toyota +30,2
Evans/ Martin Ford +49,9
Neuville/Gilsoul  +1,27,0
Meeke/Marshall Toyota +6,06,2
Guerra/Zapata  Skoda Fabia R5   WRC2
Latvala/Anttila  Toyota +18,55,9
Sordo/Del Barrio Hyundai  +22,44,1
Trivino/Marti Skoda Fabia WRC 2  +30,13,8

 

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter