Skip to content

Ole Christian Veiby fortsätter sitt samarbete med Kristofferson Motorsport

Från 21 startande i Mexico till 96 anmälda i årets första asfaltsrally Tour De Corse 28-31 mars.  I WRC klassen så har spanjoren Dani Sordo fått hoppa in i Hyundai stallet , istället för norrmannen Andreas Mikkelsen, som trots kontrakt för Hyundai att köra alla 14 deltävlingarna inte får starta i Corsica. Sebastien Ogier, Esa-Pekka Lappi , Kris Meeke gör alla tre sitt första asfaltsrally i ett team. Ogier o Lappi för Citroén, Kris Meeke för Toyota. Fransmannen Ogier vann rallyt ifjol för Ford M-sport, 36,4 sekunder före Ott Tänak Toyota, Hyundais Thierry Neuville var trea. Nya klassen WRC2 pro ser ut att bli ett fiasko, ingen startande i Mexico och endast två anmälda till Corsika, Finländaren Kalle Rovanperä  Skoda och Polacken Lukasz Pieniazek för M-Sport. I ”vanliga” WRC2 klassen är antalet anmälda 13 stycken, däribland norrmannen Ole Christian Veiby med svenske kartläsaren Jonas Andersson. Norsk- svenska paret som fortsätter sitt samarbete med Kristoffersons Motorsport och Volkswagen Dealer Bauhouse team i en Volkswagen Polo R5 . Skoda har dominerat klassen i några år, men har nu fått hård konkurrens från just Volkswagens Polo R5. Japanen Katsuta Takamoto kommer från en seger i det finska rallyt SM-Itäralli , för Toyota Gazoo racing i Yaris WRC, Corsica rallyt är även andra deltävlingen för JWRC klassen, där Svenska Rallyts- vinnaren Tom Kristensson finns med tillsammans Dennis Rådström JWRC tvåa ifjol. För Tom är det första start i det franska asfaltsrallyt.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter